2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mészáros szerint nem lehet veszteséges a kisvasút

2017. október 11., szerda 20:37, frissítve: csütörtök 11:27

A felcsúti polgármester ugyanakkor kijelentette: cégein keresztül akkor sem fogja kisegíteni a kisvasutat, ha mégis deficites lenne.

Csak jövő év elején tudja megmondani Felcsút milliárdos fideszes polgármestere, hogy veszteséges lesz-e a felcsúti kisvasút, de szerinte összességében nem lesz az – mondta Mészáros Lőrinc az ATV-nek. Az ország egyik leggazdagabb vállalkozója azt ígérte: cégei akkor sem fogják kisegíteni a kisvasutat, ha anyagi gondok merülnek fel.

Az Átlátszó perelte ki a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a miniszterelnök kedvenc falujában 600 millió forintnyi EU-s forrásból megvalósuló kisvasút pályázati anyagát. Ebből kiderül, hogy már az uniós tender megírásakor tudni lehetett, veszteséges lesz a felcsúti kisvasút. Az uniós támogatásért vállalt ígéretek közül pedig több nem valósult meg.

„2018 januárjában tudom megmondani, hogy a kisvasút üzemeltetése nyereséget vagy veszteséget termel. De még akkor se zárnám le, mert összkalapban kell nézni az egyéb bevételekkel, például az arborétum üzemeltetéséből származó jövedelemmel, mert jelentős jövedelem származik belőle, amelyet megosztunk a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal. Ha összeadjuk a bevételeket, valószínűleg, sőt biztosan pozitív bevételt fognak tükrözni, és akkor még nem számoltam az arénatúrának a bevételeit” – mondta Mészáros Lőrinc.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!