2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Mészáros Lőrinc Eszék díszpolgára lett

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért - tájékoztatta a Mészáros Csoport hétfőn közleményben az MTI-t.

  • Mészáros Lőrinc Eszék díszpolgára lett

A közlemény szerint a díszpolgárságot tanúsító oklevelet Boris Pilizota, a szlavóniai város alpolgármestere nyújtotta át a magyar nagyvállalkozónak.

Az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.

Méltatásában kiemelték, hogy Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál. A fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit.

A közlemény szerint a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo Zagreb legyőzése sem volt lehetetlen.

Az alpolgármester rámutatott: ennél is fontosabb, hogy a nagyszerű helyi, horvát szakemberek segítségével megkezdődött a klub hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával. "Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés" - fogalmazott Boris Pilizota.

"Számomra, mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el" - fogalmazott beszédében Mészáros Lőrinc, a 234. születésnapját ünneplő város új díszpolgára, aki korábban sem titkolta, különleges helyet foglal el szívében Eszék: szívesen járt mérkőzésekre, baráti látogatásokra a városba, a 2018-as világbajnokság moszkvai döntőjében a helyszínen szurkolt Horvátországnak.

"Ígérem Önöknek, hogy a továbbiakban is az eddigiekhez hasonló komolysággal, céltudatossággal és őszinteséggel fogunk helytállni minden Eszéket, Szlavóniát és egész Horvátországot érintő projektben, amelyben részt veszünk" - zárta szavait Mészáros Lőrinc.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!