2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Mesterlövészek rejtőzhetnek a Puskás Arénában

Sajnos több incidens is történt az Eb-t megelőzően és alatt, ami a nézők biztonságát veszélyeztette. Szerencsére tragédia nem történt, de a hatóságoknak észnél kell lenniük

  • Mesterlövészek rejtőzhetnek a Puskás Arénában

Kis híján agyonlőtték azt a Greenpeace-aktivistát, aki kedd este a német-francia Eb-csoportmeccs kezdése előtt a pályára pottyant, mielőtt a nézőtéren több embernek sérülést okozott. Az Allianz Aréna fölé motoros ejtőernyővel érkező férfi beleakadt a stadion tetőszerkezetére kifeszített kábelekbe, ettől megbillent és nem sokon múlott, hogy teljes erővel a szurkolókra zuhanjon. Az aktivistát őrizetbe vették, de a bajor belügyminiszter szerint mesterlövészek le is lőhették volna, csak a Greenpeace-feliratnak köszönheti, hogy még életben van.

Sajnos szerda estére is jutott a félelmetes pillanat: az olasz-svácji találkozó előtt nem sokkal egy házi készítésű bombát találtak Marco Doria olasz politikus autójában, nem messze a római Olimpiai Stadiontól. Állítólag a robbanószerkezet működésbe is lépett, de valamiért „besült”, mielőtt felrobbanhatott volna.

Ha hozzávesszük, hogy a torna előtti napokban Kecskeméten elfogtak egy 21 éves iszlamista fiatalt, aki azt tervezte, hogy a magyar-portugálon csőbombával lő a nézők közé, kijelenthető, minden találkozón számolni kell a potenciális veszéllyel.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon a Puskás Arénában is vannak-e elrejtőzve mesterlövészek, az UEFA azt a tájékoztatást adta, hogy a biztonsági intézkedésekért a helyi hatóságok a felelősek. Nos, a rendőrség június eleji tájékoztatása szerint a hazai helyszíneken 400-3200 rendőr, 20-500 technikai eszköz, valamint 26 szolgálati kutya és 14 szolgálati ló teljesít szolgálatot. Minden bizonnyal azonban a Terrorelhárítási Központ munkatársai, köztük a müncheni stadionhoz hasonlóan mesterlövészek is szolgálatban lehetnek, hiszen a június 10-i kormányinfón maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy terrorveszély miatt fokozott biztonsági intézkedések lesznek érvényben Budapesten a torna alatt.

kép forrása: police.hu

Bors

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Egymásnak ugrottak a korábbi ellenzéki szövetségesek

Ha egy pártnak nincs mondanivalója szűnjön meg, vagy olvadjon be egy másikba! Így kritizálta az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. Eközben a Jobbik elnöke azt mondja: a kényszer miatt léptek szövetségre a DK-val.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!