2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Színes

Mesterfodrásszal a balatoni bringaúton

A Balatoni Bringakör Balatonakarattya és Siófok közötti felújított szakasza népszerűsítését tűzte ki ezúttal célul - egy közös bringázás alkalmával - Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). Az őszi kerékpártúra okán arra hívták fel a figyelmet, hogy a Balaton nem csak “strand és lángos”, hanem október végén is tartalmas programokat nyújt a bringás-turisták számára is. A közös bringázáson részt vett - a Balaton nagy szerelmese - Zsidró Tamás mesterfodrász is.

  •  Mesterfodrásszal a balatoni bringaúton

A MAKETUSZ célja az útvonalak mentén turisztikai információs táblák, hasznos helyek, érdekes célpontok valamint kerékpárosbarát eszközök helyének és tartalmának megadása, táblázása. ”Kiemelt célunk egy kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat létrehozása, a kerékpárosbarát minősítő rendszer alkalmazása, a szolgáltatók bevonása” – hangsúlyozza Pénzes Erzsébet, a projekt szakmai vezetője. “Szintén a terveink között szerepel kerékpáros turisztikai csomagajánlatok létrehozása” – teszi hozzá. "Mindegyik térségben vannak szolgáltatók, a MAKETUSZ őket szeretné kerékpárosbaráttá tenni, helyzetbe hozni, hogy a kerékpárosoknak is jó legyen, és a szolgáltatások is profitáljanak ebből."

Zsidró Tamás, aki gyakran járja a Balaton környékét, de a Budapestről induló frissen felújított kerékpárutakat is, akár Etyek, Szentendre vagy Dunakeszi felé, egy közösségi videó forgatására hívja fel a bringa szerelmeseit. „Mutassuk meg Magyarország legújabb kerékpáros útvonalait, gördüljünk akár az EuroVelo 6 útján Budakeszire vagy Szentendrére, de szívesen letekerek Etyek felé is. És persze a nagy szerelmem, a Balaton, ahol gyakran vitorlázom, vagy akár kerékpáron is járom a utakat” – mondja a mesterfordrász. „Most arra buzdítok mindenkit, hogy ha ezeken az utakon kerekezik, készítsen egy videót, bemutatva az utak szépségét, és töltse fel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, www.maketusz.hu oldalára – amiért ajándékokat is kaphatnak az aktív videós-biciklisták.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!