2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

„Merkel már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak”

Hír TV

2018. április 7., szombat 11:30, frissítve: szombat 11:33

A német kancellár már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak, annyira megromlott a két vezető kapcsolata a migránsválság kezdete óta – állították német diplomaták. A BBC honlapján megjelent terjedelmes választási összefoglaló szerint Orbán Viktor hatalmát az uniós források megvonása veszélyeztetheti.

Orbán Viktor a migránsellenes kampánnyal a korrupcióról akarja elterelni a figyelmet – áll a France 24 választás előtti riportjában. A francia hírtelevízió az Elios-ügyet, illetve a miniszterelnök felcsúti háza mellé épült futballstadiont hozza fel példaként. A riport szerint Orbán Viktor abban bízik, hogy a félelemkeltő kampány elég lesz a választási győzelemhez.

Helyszíni tudósítást közöl a magyar választásról a Politico is. Az amerikai híroldal kiemeli, hogy Orbán Viktor számára váratlanul nehéznek bizonyult a kampány az ellenzéki sajtó által feltárt korrupciós ügyek miatt. A cikk felidézi, hogy a miniszterelnök vejének volt cége ellen az EU csalás elleni hivatala nyomoz. Az Orbán-kormány eközben a magyar demokrácia történetében eddig példátlan módszerekkel próbálja lejáratni ellenfeleit, a civil szervezetek ellen például hírszerző magáncégek dolgoznak – írja a Politico.

Orbán Viktor a rendszerváltás előtt még a civil társadalom újjáélesztése érdekében kért ösztöndíjat Soros Györgytől, ma pedig már a civil szervezetek ellen harcol – kezdi választási cikkét a The Economist. A tekintélyes brit lap cikke szerint Orbán Viktor kormányzása alatt a magyar egészségügy és oktatás is hanyatlik, a várható élettartam alacsonyabb, mint Albániában, és a nemzetközi felmérések szerint a magyar diákok teljesítménye folyamatosan romlik.

Az ember, aki azt hiszi, megtámadták Európát – ezzel a címmel közölt hosszú cikket Orbán Viktorról és a választásról a BBC. A brit közszolgálati televízió budapesti tudósítója szerint a miniszterelnököt meglepte a hódmezővásárhelyi vereség, ezért koncentrált még erőteljesebben a migrációellenes félelemkeltésre. A cikk szerint Orbán Viktor hatalmát az veszélyeztetheti, ha Brüsszel az európai értékek betartásához köti az EU-s pénzek átutalását, vagy ha a magyar emberek belefáradnak a tekintélyelvű vezetési stílusába. Angela Merkel német kancellár már a telefont sem veszi fel Orbán Viktornak, annyira megromlott a két vezető kapcsolata a migránsválság kezdete óta – állították német diplomaták a BBC-nek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!