2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Menczer Tamás: a nemzeti konzultáció jó lehetőség az ország megvédésére!

A gazdasági semlegesség az, ami lehetővé teszi jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

  • Menczer Tamás: a nemzeti konzultáció jó lehetőség az ország megvédésére!

Menczer Tamás emlékeztetett, hogy a Fidesz-KDNP-frakció, kétnapos, esztergomi ülésén felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a gazdasági semlegességről, a béremelésről, a családok, a kis- és középvállalkozások támogatásáról, a megfizethetőlakhatásról és a munkáshitelről.

Azért most, mert a válságok megváltoztatták a világot, és az lesz sikeres, aki az új helyzetre a legjobb választ adja - mondta. Hozzátette, a brüsszeli válasz a blokkosodás, a gazdasági és kereskedelmi hidegháború, ami szankciókhoz, inflációhoz, energiaár- és élelmiszerárrobbanáshoz vezetett. A blokkosodás káros Magyarországnak, mert az ország a nyugati blokk szélén helyezkedne el - szögezte le.

Kifejtette: a magyar válasz a gazdasági semlegesség, ami azt jelenti, hogy nem vagyunk senkinek alárendelve, csak a magyar érdek szerint járunk el, és minden irányba folytatjuk a beruházási, gazdasági, piaci, energetikai együttműködést. Ez teszi lehetővé jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést, a növekedés pedig a kkv-k támogatását, a családtámogatásokat, a megfizethető lakhatást és a munkáshitelt - sorolta.

Azért van szükség a nemzeti konzultációra, arra, hogy a magyar emberek, ha egyetértenek a kormány céljaival, támogassák azokat, mert látható, hogy Brüsszelben más utat szánnak Magyarországnak, és a baloldal Brüsszelhez csatlakozott - hangsúlyozta.

Emlékeztetett arra, hogy vannak már eredmények, amelyeket a kormány és a magyar emberek közösen értek el; ilyen az egymillió új munkahely, a 13. havi nyugdíj, a fiatalok adómentessége, a családtámogatási rendszer, az eddigi eredmények megvédéséhez és az új célok eléréséhez ismét egyetértési pontokat kell kialakítanunk, új egyezségre van szükség a kormány és az emberek között. Magyarország képes a megfogalmazott célok elérésére, "meg tudjuk csinálni, és ha a magyar emberek támogatnak bennünket, meg is fogjuk csinálni" - fűzte hozzá.

A Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Menczer Tamás többek között arról beszélt, hogy a múlt szerdai, európai parlamenti vitán világosan látható volt, hogy megalakult a Manfred Weber, Ursula von der Leyen és Magyar Péter alkotta tengely, és Dobrev Klára is ott "mozgolódik mellettük."

Von der Leyen és Manfred Weber teljes erővel támadja a magyar szuverenista kormányt, és helyzetbe akarják hozni Magyar Pétert, aki bármit végrehajt, amit kérnek tőle - mondta. Manfred Weber elvárja Magyar Pétertől, hogy támogassa a háborút és a bevándorlást, és Magyar Péter nem tehet mást, mert "fogott ember", a mentelmi joga Manfred Weber kezében van - jegyezte meg.

"Ugyanaz a szándék a tengely minden szereplőjénél, a magyarok békéjét, biztonságát és gazdasági érdekeit megvédő, szuverenista Orbán-kormányt meg akarják buktatni, és egy bábfigurákból álló, irányítható kormányt akarnak iderakni" - fogalmazott.

Ezt nem hagyjuk, de akkor tudunk a brüsszeli támadásoknak ellenállni és a gazdasági céljainkat elérni, ha a magyar emberek megerősítenek bennünket, amire jó lehetőség a nemzeti konzultáció - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A Nemzeti Konzultáció eredményeiről terjedelmes cikket közölt a Kormány, amelyet ITT tudnak elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!