2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Megyeszékhelyek sora nyilvánította nemkívánatosnak a Soros-féle szervezeteket

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 20:08, frissítve: péntek 00:30

Több megyeszékhely és megyei jogú város közgyűlése is megszavazta a „Soros-terv-ellenes” állásfoglaláshoz való csatlakozást. Erre korábban Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kérte őket. Bár a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány csak egy-egy debreceni és pécsi civil szervezetet támogat, Szekszárdtól Egerig megyeszékhelyek sora nyilvánította nemkívánatosnak az ilyen egyesületeket.

Kaposvár fideszes polgármestere két hete hívta össze a fővárosban a kormánypárti polgármestereket, és arra szólította fel őket, hogy csatlakozzanak a „Soros-tervet”, illetve a milliárdos alapítványai által támogatott civil szervezeteket elítélő felhíváshoz. Csütörtökön már több város közgyűlése is megszavazta, hogy csatlakozzanak.

„Amit most itt a Fidesz csinál, az nettó hazaárulás. És mindezt a magyar emberek pénzéből” – mondta a dunaújvárosi közgyűlés ülésén a Jobbik képviselője. Barta Endre szerint amíg az elmúlt években tízmilliárdokat költött a kormány a bevándorlóellenes propagandára, addig titokban 1300 menekültet befogadtak.

A DK képviselője arról beszélt, hogy a bevándorlóellenes felhívás aláírója egykor besúgó volt. „Szita Károly az, aki ma képviseli a Fidesz-politikát. Egy kommunista, III/III-as spicli. Ez az ember küldte önöknek ezt a felszólítást, ennek az embernek a felszólítására tárgyalja most a közgyűlés ezt az előterjesztést. Egy spiclinek a felszólítására” – húzta alá Beszterczei Zsolt, az MSZP–DK–Együtt dunaújvárosi képviselője.

Szekszárdon a polgármester azzal érvelt, hogy nincs szükség városukban olyan civilekre, akik politikával is foglalkoznak. „A közgyűlési határozat ezeknek a civil szervezeteknek az elutasítását tartalmazza. A másik oldalról pedig felkéri a közgyűlés Magyarország kormányát, hogy ha kell, akkor jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen” – emelte ki Ács Rezső az önkormányzat ülésén.

A kormánypárti városvezető szerdán úgy fogalmazott: több idegen teherautót és embert is láttak a városban, akikről nem tudják, hogy kik, és mit csinálnak.

A város egyik szocialista képviselője a csütörtöki ülésen a polgármester szavain viccelődött „Láttunk teherautókat, de nem tudjuk, hogy miket. Láttunk embereket, de nem akarunk nyilatkozni róla, hogy kiket. Láttuk, hogy dolgok vannak fölírva a teherautókra, például az, hogy TIR, ez pedig nyilvánvalóan a migráns afgán rövidítése, és ez nagyon gyanús. Minden tiszteletem a tied, hogy ezt így végig tudtad csinálni” – mondta Rátz Zolán képviselő.

Egerben még a polgármester is a város soknemzetiségű hagyományait méltatta, de szerinte ez nem keverendő össze a mai viszonyokkal. „Olyan felfogást képviselünk, miszerint Magyarország legyen magyar ország, és ez nem keverendő össze azzal, hogy az évszázadok során Egerben számos nemzet képviselői éltek, tettek hozzá a város értékeihez” – mondta fideszes Habis László.

Más városokkal ellentétben Egerben még a Jobbik is megszavazta a kormánypárti előterjesztést. „Lehet, hogy van Soros-terv. Lehet, hogy nincs. De ha lesz Soros-terv, akkor az valószínű gazember Soros-terv lesz, hiszen ismerjük ezeket a Paul Lendvaikat, Imre Kertészeket, Kertész Ákosokat, Kleis Tamásokat és egyéb, Magyarországot és a magyarságot mindig negatív kontextusban tárgyaló személyeket, akik gyűlölködő magatartásukkal kivívják a haragot maguk ellen” – fogalmazott a közgyűlésen Bognác Ignác kéviselő.

Soros György által támogatott szervezetek sem Dunaújvárosban, sem Szekszárdon, sem Egerben nem működnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!