2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megy a ködösítés a pályaudvar fejlesztése körül

Hír TV

2018. január 6., szombat 15:16, frissítve: szombat 16:13

Ellentmondóan nyilatkozik a kormány és az állami vagyonkezelő az új miskolci közlekedési csomópont kialakításáról a Tiszai pályaudvarnál. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos korábban azt mondta, nem lesz beruházás, mert másra kell az erre szánt nyolcmilliárd forint. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerint viszont a fejlesztés nem marad el. A Fidesz helyi politikusai hallgatnak, a Jobbik válaszokat vár az ügyben.

Mikolc legnagyobb pályaudvarát 2003-ban újították fel. A mellette fekvő MÁV-telepen azonban évtizedek óta nem történt fejlesztés. Aki megtehette, már elhagyta a bontásra ítélt telepet, nyolc család viszont még mindig ott él. Nekik azt ígérték, hogy ha megújul a Tiszai pályaudvar, önkormányzati lakásokba költöztetik őket.

Nekünk még azt mondták, hogy ’18-ban, még ebben az évben menjünk el. De ebből már nem lesz semmi, mert én még a tévében is hallottam, volt róla szó, hogy állítólag elköltötték a pénzt, ami ide volt tervezve, elvették, valami másra kellett. Úgyhogy hozzánk se szólnak – mondta el Hornyák László, aki maga is otthagyná a telepet.

2016 februárjában jelentették be, hogy a Tiszai pályaudvar környékén egy új közlekedési csomópont jön létre nyolcmilliárd forintból. Decemberben a Modern városok programot miniszterként felügyelő Kósa Lajos azonban úgy nyilatkozott, hogy a beruházásra szánt pénzt máshova csoportosítják át. Ugyanakkor a Jobbik helyi képviselője tavaly év végén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől már azt a választ kapta, hogy a MÁV-telepet azért nem újítják fel, mert ott már zajlanak az intermodális csomópont előkészületei.

Felvetődik a kérdés, hogy ki nem mond igazat. Kósa Lajos, aki azt mondja, hogy nem valósul meg ez a beruházás, vagy a nemzeti vagyonkezelő, aki pont a megvalósulásra hivatkozva jelezte, hogy nem kívánja fejleszteni a MÁV-telepet. Eközben a terület illetékes országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin, valamint a város polgármestere, Kriza Ákos mélyen hallgat, mintha nem is Miskolcról lenne szó. Ezért én arra kérem őket, hogy tiszteljék meg a miskolciakat annyival, hogy tájékoztatják őket erről a beruházásról –nyilatkozta Jakab Péter, a Jobbik miskolci vezetője.

Miskolc mellett Eger és Zalaegerszeg is jelezte, hogy másra szeretnék fordítani a korábban közlekedési csomópont megépítésére biztosított forrásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!