2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Megvan a négymilliomodik beoltott

Megvan a négymilliomodik beoltott - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.

  • Megvan a négymilliomodik beoltott

Szombaton életbe léphetnek az új szabályok - közölte a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul - tudatta a kormányfő. Jelezte, hogy szombattól a Pfizer-vakcinákat félre kell tenni a diákoknak. Ma még kaphat ilyen oltást, aki akar, legközelebb erre csak hetek múlva lesz lehetőség.

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Leszögezte,

még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

A vakcina olyan, mint egy golyóálló mellény:

aki be van oltva, arról lepattan a vírus

- fogalmazott.

A miniszterelnök idézte azt a felmérést, amely szerint a kormánypártok támogatóinak 70, míg az ellenzéki szavazóknak csak 59 százaléka szeretne oltást. Orbán Viktor arra kérte az embereket, hogy ne hallgassanak az ellenzék oltásellenes kampányára.

A munkának megvan a látszatja, meg megvan az eredménye. Tehát a baloldal oltásellenes, oltásellenes kampányokat folytatnak. És akik rájuk figyelnek, azok bizony meg is értik, hogy mit mondanak nekik, és ők kevésbé akarják magukat beoltani. Tehát a baloldal oltásellenes kampánya nem volt hatástalan.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az oltás megszervezése mellett az újraindítási terven is dolgozni kell. Orbán Viktor hangsúlyozta, a cél a támogatást nyújtó gazdasági újraindítás, így a 2022-es költségvetésben mindenképp helyet kap a 13. havi nyugdíj visszaépítésének újabb lépése, illetve a 25 év alattiak szja-mentessége is.

MTI - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!