2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 11:00

Belföld

Megtartotta alakuló ülését a mohácsi képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését a mohácsi képviselőtestület. Mint ismert a város Fideszes polgármestere szeptember végén elhunyt, így az alig 1800 szavazatot kapott MSZP-s induló nyert. Az érvénytelen szavazatok száma több mint 4000 volt.

  • Megtartotta alakuló ülését a mohácsi képviselő-testület

A megválasztott polgármester személye, már a választás előtt biztos volt.

Választás nélkül lett Mohács polgármestere Csorbai Ferenc. Az MSZP-s politikusnak ugyanis nem volt vetélytársa az önkormányzati választáson. A települést 20 éve irányító Fideszes Szekó József szeptemberben elhunyt, helyette pedig már nem lehetett új jelöltet állítani.

Az ellenzék egy része azt kérte Csorbaitól, hogy lépjen vissza, de a szocialista politikus ezt nem tette meg.

A 444 a voksolást követően azt írta: a Mohácsiak megalázták Csorbai Ferencet ugyanis 4076 érvénytelen szavazatot hagytak az urnákban és csak 1867-en támogatták.

Bízik az önfegyelemben és a realista gondolkodásban- jelentette ki székfoglalójában az új mohácsi polgármester. Csorbai aki többször megakadt beszéde azt elismerte, hogy elődjének köszönhetően a város pénzügyi helyzete stabil, van reális jövőképe.

A 11 tagú testületben abszolút többségben lesz a Fidesz-KDNP mind a nyolc egyéni választókerületben győztek. A kormánypártok képviselői jelezték: hat hónap múlva szeretnék feloszlatni a testületet, hogy új választásokat lehessen kiírni.

"Mindenben a Mohács érdekeit fogjuk nézni. A pártpolitika kisváros lévén én úgy gondolom fontos, de nem az elsődleges. Semmiképpen nem akarunk kárt okozni a városnak, de nem is hagyjuk, hogy más kárt okozzon. Ennek szellemében, ha szükséges lesz ezt a lépést meg fogjuk tenni."

- mondta Csizmadia Csaba, a Fidesz-KDNP korábbi mohácsi alpolgármestere.

Az alakuló ülésen kormánypárti képviselők azt javasolták, augusztus 20-án posztumusz díszpolgári címet adományozzanak Szekó Józsefnek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.
Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy nyolcadikos iskoláslány, majd végzett önmagával – közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium területileg felelős sajtószolgálata.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!