2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Robbanás Óbudán: megtalálták az eltűnt két idős lakó holttestét

Megtalálták annak a két idős lakónak a holttestét, akiket tegnap óta kerestek az óbudai gázrobbanás helyszínén. A bontás még mindig tart, az épület életveszélyes. A társasház szerda hajnalban robbant be, a törmelékek több parkoló autót is totálkárosra törtek. Az önkormányzat 100, illetve 200 ezer forint rendkívüli segélyt ad a károsultaknak.

A Hunor Mentőszolgálat keresőkutyái az idős asszony holttestét találták meg először. Az életveszélyessé vált épületbe a mentőalakulatok sokáig nem tudtak bejutni az utcára hulló épületdarabok miatt. „Emelőkosárból, alpinteknika segítésével engedtük ki a mentőszemélyzetet és a 10 órás munka végén, este 10 óra előtt találtuk meg a hölgyet akit az ágyon fekve ért a halál ezt követően, néhány méterre találtunk meg egy férfi áldozatot akit vélhetően a leomló törmelék maga alá temetett” – mondta a Hunor Mentőszolgálat tűzoltó alezredese.

Információink szerint az idős asszony lakásában történt a robbanás, A Tímár utcai társasház életveszélyesé vált részeit egész éjszaka bontották, hol géppel, hol pedig kézi erővel. A reggeli statikai vizsgálat után újabb faldarabok elbontását rendelték el a szakemberek. „Teljesen átnézni az épületet akkor tudjuk amikor lekerül az a mennyiségű törmelék ami túlterheli a födémet és akkor biztonságosan be lehet menni az épületbe. Elképzelhető, hogy a második emeleti födémet meg kell dúcolni és akkor lehet visszamenni és akkor lehet kimondani, hogy a födém bontandó-e vagy nem” – közölte Papp Ferenc statikus.


A törmeléket várhatóan másfél nap alatt tudják elszállítani. A lakók közben értékeit mentették – ismerősök segítésével – volt aki csak néhány szatyrot, volt aki egy egész autót pakolt tele. A háznak volt biztosítása, de a lakók kárát ez nem fedezi. „Az udvari oldalon a konyhai rész az egész egyszerűen elszállt, tehát ott az szomszédon keresztül az eget látja az ember” – mondta Vikór László, közös képviselő, aki hozzátette mivel nem volt külön biztosítása, ezért az ingóságok tekintetében magának kell állni a károkat.

A III. kerületi önkormányzat szociális bizottsága rendkívüli segítséget nyújt a károsultaknak. „Az egyedülálló személyek százezer forint, a családosok kétszázezer forintot kaptak, valamint rendkívül gyermekvédelmi támogatásban részesült három család, ők negyvenhétezer forintos gyermekvédelmi támogatást kaptak” – közölte Bús Balázs, a kerület polgármestere.

Több család szociális bérlakást kapott, az épület helyreállításának idejére. Egy idős asszonyt és egy házaspárt a kerületi nyugdíjasházban szállásoltak el.

Az épületben nem volt önkormányzati tulajdon, de a kerület vezetése felvette a kapcsolatot a társasház biztosítójával. Ahol bútorokra, egyéb felszerelésekre van szükség, ott a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól is segítséget kapnak az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!