2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Megszüntették a nyomozást a gyerekrabló pedofil tanár zaklatási ügyében

Hír TV

2018. július 30., hétfő 07:36, frissítve: hétfő 08:14

Az ügyészség szerint „erkölcsileg helytelenítendő” volt a férfi szexuális tartalmú üzengetése, de ezért nem büntethető, mert a gyerek önszántából és nem az oktatás ideje alatt válaszolt neki.

Még tavaly novemberben fogták el azt a békési robotikatanárt, aki elrabolta 11 éves tanítványát, és külföldre akarta csempészni – Sz. Zoltán épp Londonba tartott a gyerekkel, ám a hamis papírokkal lebuktak a reptéren.

Bár a tanár embercsempészésért, családi jogállás megsértéséért és okirat-hamisításért 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, a kisfiú édesanyja kiskorú zaklatása miatt is feljelentette, de a Blikk szerint ebben az ügyben megszüntették a nyomozást.

Az ügyészség határozata szerint „erkölcsileg helytelenítendő” volt a férfi szexuális tartalmú üzengetése, de ezért nem büntethető, mert a gyerek önszántából és nem az oktatás ideje alatt válaszolt neki - számolt be a lap.

Az édesanya azt mondta, nem ért a paragrafusokhoz, kénytelen a döntést elfogadni, de nem ért egyet vele. Fia lassan megnyugszik, nem akarja feltépni lelki sebeit, ezért nem fellebbez.

A robotikatanár előzetes letartóztatásban van, mert egy másik tanítványa ügyében még tart a nyomozás. Azzal a fiúval is kikezdett két éve, a szülők állítása szerint többször a lakására hívta, a gyerek szerint előfordult, hogy próbálta ölelgetni és puszilgatni. A most 18 éves fiú állítja, a tanár azt ígérte neki, hogy segít az 50 óra közérdekű munka igazolásában, ami az érettségihez kell, később felajánlotta, hogy ingyen korrepetálja. Mivel furcsa volt a férfi viselkedése, végül nem ment vissza hozzá többet.

(Címlapképünk illusztráció)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!