2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Belföld

Megszólalt Gyöngyösi, elkezdődött Jakab eltávolítása a Jobbikból

Az elődjének megfogalmazott nyílt leveléről, a Molnár Enikővel szemben kezdeményezett etikai eljárásról, valamint Jakab pártalapítási kezdeményezéséről is beszélt a Jobbik elnöke.

  • Megszólalt Gyöngyösi, elkezdődött Jakab eltávolítása a Jobbikból

Azzal az üzenettel érkeztem EP-képviselőként a Jobbik élére, hogy hidat képezzen a párton belüli szekértáborok között, de Jakab Péternél nem jártam sikerrel

 – mondta Jakab Péter kilépését követően Gyöngyösi Márton az ATV Start című műsorában. A Jobbik jelenlegi elnöke ugyanakkor kiemelte azt is: a Jakab kilépését kiváltó levelével nem az egykori pártelnök személyét akarta minősíteni, hanem azt a stílust, amit felvett. Mint mondta, 

volt egy stílusbeli ellentét közte és Jakab Péter között, akinek a retorikája nem a Jobbik ideológiájába, inkább egy óbaloldali párt munkástagozatába illeszkedik.

Kiderült az is, hogy Gyöngyösi a választás és az előválasztás kedvezőtlen eredményei miatt logikusnak tartotta Jakab lemondását, azt viszont szégyennek titulálta, hogy ő is beállt a bukott, sértett pártelnökök közé, akik az egykor általuk vezetett pártot gyalázzák.

Arról, hogy hogyan áll a Jakab élettársával, Molnár Enikővel szemben kezdeményezett etikai eljárás, illetve párttag maradhat-e, érdemi választ nem adott. 

Tekintettel Molnár és Jakab szoros kapcsolatára azonban, arra nem lát túl sok esélyt, hogy Molnár Enikő a Jobbikban folytassa. A képviselő pártalapítási szándékairól szóló híreket azonban egyre inkább hitelt érdemlőnek tartja.

Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Jakab Péter csütörtök este a Facebookon jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. A parlamenti mandátumát ugyanakkor megtartja, így az ezzel járó javadalmazását is. A bukott pártelnök kilépésének előzménye, hogy Gyöngyösi Márton egy a Jakabhoz címzett nyílt levelében 

egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikusnak titulálta elődjét, akiből a közélet mémeket gyárt. 

Kifejtette azt is, hogy korábban intelligens, felkészült politikusnak tartotta Jakabot, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem. Később viszont minden megváltozott, mert Jakab a szakmai kérdések elől menekülni kezdett, az egyetlen tanácsadója által megalkotott buborékba zárkózott, s azt gondolta, hogy a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik. Véleménye szerint a volt jobbikos már nem jelent veszélyt Orbán Viktorra, legfeljebb csak a tanácsadója, felbőszült hívei azonban veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel.

Jakab Péter válaszul kijelentette:

azokat a vádakat, amelyeket Gyöngyösi vele szemben megfogalmazott, a Fidesz szokta megfogalmazni, sőt az is minden határon túlmegy, hogy Gyöngyösi ország világ előtt hőbörgő hordának nevezte a szavazóit.

Hozzátette: Gyöngyösi a Jobbik új elnökeként választás elé állította, és „ha marad a nép pártján”, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akar kiállni a válság vesztesei, az „Orbán-rezsim károsultjai mellett”, akkor nincs helye a Jobbikban.

Nem sokkal kilépésének híre után a Jobbik vezetése le is tiltotta a volt pártelnök e-mail címét. Az esetről maga Jakab Péter számolt be a közösségi oldalán, majd az új elérhetőségeit is megadta a követőinek. 

Borítókép: Jakab Péter és Gyöngyösi Márton (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!