2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Megszavazták az egri Senator-Ház eladását

MTI

2020. július 2., csütörtök 18:15

Megszavazta az egri képiviselő-testület a Senator-Ház eladását. Eger ikonikus épületének értékesítéséről a rendkívüli jogrend adta felhatalmazással élve, egyedül döntött a polgármester. Mirkóczki Ádám a koronavírus válsághelyzet miatti pénzhiánnyal indokolta az eladást. A Fidesz úgy fogalmazott, a balliberális ellenzék a gyurcsányi elveket követve „kiárusítja a családi ezüstöt”.

Személyeskedéstől sem mentes vita alakult ki az egri képviselőtestület rendkívüli közgyűlésén, amikor a Senator-Ház eladásának ügyét vették napirendre. Eger 300 éves műemléképületének értékesítéséről a veszélyhelyzet ideje alatt egyszemélyben döntött Mirkóczki Ádám polgármester.

Eger ellenzéki polgármestere a koronavírus miatti válsághelyzetre hivatkozva akarja eladni a szállodaként és étteremként üzemelő ingatlant. Mirkóczki szerint a város kétmilliárd forintos hiánnyal küzd.

A Fidesz mellett a Mi Hazánk Mozgalom is hibás döntésnek tartja a ház értékesítését.

Oroján Sándor, a Fidesz frakcióvezetője becsületbeli ügynek nevezte, hogy a Senator-Ház városi tulajdonban maradjon, és arra kérte az ellenzéket, ne szavazzák meg az eladást. A baloldali képviselők azonban jóváhagyták a polgármester döntését.

A politikus hozzátette, az adás-vétel még nem történt meg, így mindent megtesznek azért, hogy a jövő nemzedékek örökségét ne tudja elherdálni az ellenzéki városvezetés.

HírTV