2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Megszavazta a koronavírus-törvényt a Törvényalkotási Bizottság

Hír TV

2020. március 26., csütörtök 17:10

Az Országgyűlés hétfőn elfogadhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, miután a törvényalkotási bizottság a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadta azt. Hende Csaba, a bizottság fideszes elnöke a Hír Televíziónak azt mondta: szomorú, hogy az ellenzéki pártok ebben a nehéz helyzetben is csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.

A Fideszes Dunai Mónika az ellenzéki képviselőket bírálta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában, ahol a koronavírus elleni védekezésről szóló előterjesztést tárgyalták.

A DK frakcióvezető helyettese szerint az ellenzék csak akkor támogatta volna az indítványt, ha a kormány elfogadja a módosító javaslataikat.

"Természetesen támogattuk volna, hogyha a kormány belátva azt, hogy nem tudta megszerezni hétfőn a felhatalmazási törvényhez az ellenzék támogatását, akár egy rendkívüli ülésen kezdeményezi ezeknek a rendeleteknek a meghosszabbítását."

- jegyezte meg Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a kormány csak határozott időre kérhet felhatalmazást. Továbbá túlzónak tartják a rémhírterjesztők elleni fellépést, ezért nem tudták támogatni a javaslatot.

"Az ellenzék, akár a négyötödös felhatalmazást is megadta volna a házszabályhoz való eltérés során az ominózus hétfői szavazáson és még nem késő a jövő heti plenáris ülésen, vagy akár a bizottsági ülésen. A kétharmados többség mellé is szívesen becsatlakozunk."

- fogalmazott Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A törvényalkotási bizottság fideszes elnöke szerint szomorú, hogy a mostani nehéz helyzetben is csak a saját érdekeiket tartják szem előtt az ellenzéki pártok.

"A magyar emberek által megbízott kormány lehetőségeinek szűkítése különféle akadályoknak a mondvacsinált támasztása és a valótlan, mondjuk ki, valótlan kifogások hangoztatása az valójában nem szolgálja a magyar emberek érdekeit."

- hangsúlyozta Hende Csaba, a Törvényalkotási Bizottság fideszes elnöke.

Hende Csaba hozzátette: a baloldali pártok áskálódása ellenére sikert értek el azzal, hogy megteremtették az alkotmányos lehetőségét annak, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot.

Hír TV