2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Megpróbáltuk a bevándorláson kívül más ügyekről kérdezni a fideszeseket

Hír TV

2018. március 21., szerda 22:29, frissítve: szerda 23:17

A Fidesz gőzerővel kampányol, fórumaikon a fő téma természetesen a bevándorlás. A Hír TV azért megpróbálta más ügyekről is megszólaltatni a kormánypárti politikusokat.

– Bemehetünk a sajtótájékoztatóra?
– Nincs mondanivalóm önöknek.
– Miért nem mehetünk be a sajtótájékoztatóra, amikor ez egy sajtótájékoztató? Mi meg sajtó vagyunk?
– Nincs mondanivalóm önöknek…

Nem látták szívesen a Hír TV stábját Tótkomlóson. A Békés megyei városban a fideszes Simonka György tartott kampányrendezvényt, de sem az ezt megelőző sajtótájékoztatón, sem a lakkossági fórumon nem forgathatott stábunk.

Veresegyházon már beengedték a kamerát, de itt a felszólalni igyekvő Varga Mihály nem akart nyilatkozni.

– Jó napot, miniszter úr, egy nagyon rövid kérdésre válaszolna gazdasági témában?
– Én itt vendég vagyok, mindjárt jön a Bence, ha ő azt mondja, nyilatkozhatok, akkor nyilatkozom, jó?

Tuzson Bence jött, de engedélyt nem adott a miniszternek.

„Az egyik ilyen tanulmány azt mutatja, hogy 2020-ig mintegy 60 millió migráns indul útnak Európa felé.”

A fideszes fórumok jórészt a migráció témája körül forognak, nem volt ez máshogy a honvédelmi miniszter esetében sem. Simicskó Istvánt ezért arról kérdeztük, mi szükség van a migrációs válsághelyzet fenntartására, ha a rendőrség adatai azt mutatják, két hete senki nem próbálkozik a határon.

„Biztos, hogy ez továbbra is veszély. Most létszámában – az, hogy a határzár megépült, a hatékonyságát mutatja, ezért, hála a Jóistennek – csökkent is a próbálkozások száma. De ez nem azt jelenti, hogy ha mi feloldjuk ennek a rendszernek a jogi lehetőségeit, azon nyomban olyan üzenete és olyan híre van, hogy: na akkor most megint lehet jönni, mert a magyaroknál enyhítettek ezeken a szabályokon” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

 

– Hogyhogy ön érkezett kampányolni Csengerre, és nem Kósa Lajos?
– Engem hívtak meg – válaszolta a Hír TV kérdésére Gulyás Gergely.

A Szabolcs megyei Csenger a múlt héten került a figyelem középpontjába, onnan származik ugyanis az az asszony aki egy zűrzavaros ügyben ezermilliárdokat bízott Kósa Lajosra. A miniszter azóta bujkál a sajtó elől. Most a Fidesz frakcióvezetője érkezett a településre kampányolni, így őt kérdeztük az ügyről:

– Hogyha Kósa Lajos tényleg bűncselekmény áldozata, akkor miért van olyan közjegyzői okirat, amely szerint 800 millió forintot kap majd az ő édesanyja?
– Kósa Lajos állítása szerint hamisított ez a dokumentum.
– És ön hisz neki?
– Természetesen. Ő a párttársam és a kormány tagja.

Ismét simicskázással nyitotta fórumát Kocsis Máté, aki – bár az ellenzékkel nem – a Hír TV tulajdonosával szívesen kiállna vitázni.

„Egyszer csak megfogta a Simicska ezt a médiaportfóliót, és elvitte. Azóta azt mondja, hogy az mindig is az övé volt. Jelentem: nem, mindig is a miénk volt. Azt mi közösen építettük fel, a magyar polgári jobboldal. És Simicska Lajos pedig egyszerűen ellopta tőlünk. Ezért gondolom, hogy ő egy gazember. És szeretném, hogyha nem az újságíróinak kellene ezt minden héten elmondanom, hanem lenne egyszer mersze és ideállna, és meghallgatná tőlünk” – fogalmazott a kormánypárti országgyűlési képviselő Kispesten.

Lázár János fórumozás helyett a plakátolásban vette ki a részét szerdán: Makón saját arcmásának terjesztésében segédkezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!