2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Megosztja az ellenzéki pártokat Niedermüller botrányos kijelentése

Megosztja az ellenzéki pártokat Niedermüller Péter kijelentése. A Demokratikus Koalíció védi politikusát és a kormányt hibáztatja, a Momentum szerint a Gyurcsány-párti politikusnak bocsánatot kellene kérnie. A Jobbik és a Fidesz távozásra szólította fel Niedermüllert.

  • Megosztja az ellenzéki pártokat Niedermüller botrányos kijelentése

 

Niedermüller Péter 2014-től 2019-ig képviselte a DK-t az Európai Parlamentben és felszólalásaiban rendre az európai értékekre hivatkozott. A múlt heti kijelentése, amelyben rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket Brüsszelben is nagy vihart kavart.

Dobrev Klára szinte elmenekült, a HírTV brüsszeli tudósítója elől. A vele lévő Rónai Sándor, sem akart arra válaszolni, hogy a DK lemondatja e Niedermüller Pétert.

A DK-val szoros kapcsolatban lévő Momentum EP-képviselője is a kormányt tette felelőssé Niedermüller Péter kijelentéséért. Donáth Anna ugyanakkor azt mondta: a Gyurcsány párti politikusnak bocsánatot kellene kérnie.

A Jobbik szerint elfogadhatatlan Niedermüller Péter uszító kijelentése. Gyöngyösi Márton azt mondta: a DK-s politikusnak le kell mondania.

Érdekes módon a Demokratikus Koalíció napok óta hallgat Nidermüller Péter vállalhatatlan megnyilatkozásáról

– erről már Deutsch Tamás beszélt.

Ez egy olyan durván rasszista, megbélyegző, uszító, megfogalmazás, amire nincs semmilyen mentség. Nem képzelhető el olyan logika olyan érvelés, gondolkodásmód, amelyben a magyar és európai emberek többségét a fehér, keresztény heteroszexuális embereket rémisztő képződménynek lehet minősíteni

– közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hozzátette: választ várnak Dobrev Klárától, hogy egyetért-e az elfogadhatatlan kijelentéssel. Valamint azt is szeretnék tudni, hogy Gyurcsányné személyes meggyőződése egyezik-e Niedermüllerével.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Nem kér bocsánatot Niedermüller Péter

Deutsch: Elfogadhatatlan, durván rasszista, megbélyegző és uszító Niedermüller kijelentése

Tiltakozik Novák Katalin az ellen, hogy a magyarok jelentős részét valaki rémisztő képződménynek nevezze

Hollik: Niedermüller Péter távozzon a közéletből!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!