2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Megnyílt a Szülők Háza

Hír TV

2017. november 21., kedd 21:40, frissítve: szerda 12:15

Debrecen belvárosában nyitotta meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a „Szülők Házát”. Az ingatlanban olyan édesanyák és édesapák lakhatnak, akik a várostól távol élnek, de gyermekeiket itt kezelik. A szállásért a nehéz körülmények között élő családoknak nem kell fizetniük.

Vidám mintás ágynemű, frissen festett falak és gyermekjátékok: ez várja a családokat a debreceni Szülők Házában. A néhány hónapja még romos ingatlanban két lakrészt is kialakítottak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatója mutatta be stábunknak a létesítményt. Az intézményt ez a szervezet hozta létre és működteti. A megnyitó ünnepségén Juhász Márton azt mondta: Debrecenben, a régió egészségügyi központjában hiánypótló a Szülők Háza.

Kisgyermekes családok, akik nehéz anyagi körülmények között vannak, és nem tudják azt finanszírozni, hogy itt szállást biztosítsanak maguknak, amíg a kisgyermeknek kórházi kezelése van, addig mi erre egy ingyenes lehetőséget biztosítsunk itt Debrecenben – ismertette Juhász.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke arról beszélt, hogy eddig is megpróbáltak szállást találni a várostól messze, akár a határon túl lakó szülőknek, de nem volt egy állandó helyük. Fekete Károly hozzátette: nagyon sok adományozó fogott össze, hogy segítse a gyermekek gyógyulását is segítő ház létrejöttét.

Minden szülő, minden szerető hozzátartozó tudja, hogy őt magát is aggodalommal tölti el, hogyha nem látja, hogy mi történik a betegével. Hogyha ott lehet mellette, segíthet, meghallgathatja, és kölcsönösen erősítik egymást, az egy óriási dolog – mondta el a püspök.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a gyermekklinikával együttműködve fogadja majd a rászoruló szülőket a Szülők Házában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!