2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megkezdte munkáját a kispesti tényfeltáró bizottság

Sem Gajda Péter polgármester, sem a kispesti botrány főszereplője, Lackner Csaba nem jelent meg a kerület korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság első ülésén. A helyi Fidesznek kétségei vannak a bizottság munkájának hatékonyságát illetően.

A választások előtt mutatta be a HírTV azokat a hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

Azért felgöngyölítsék a kispesti korrupciós botrányt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze.

Lackner korábban azt ígérte: segíteni fogja a bizottság munkáját, mégsem jelent meg a bizottság első ülésén. Sőt Gajda Péter polgármester sem, aki híradónknak azt mondta: nem sok értelmét látja a bizottságnak.

A LMP kispesti önkormányzati képviselője felismerte Lachner Csabát a videó és hangfelvételeken. A kispesti antikorrupciós tényfeltáró és vizsgálóbizottság bizottság elnöke arról beszélt, hogy a három hónapos munkájuk végén majd jelentést fognak tenni, azonban az még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mit is vizsgálnak.

Gajda Péter polgármesternek illett volna megjelennie az ülésen-jelentette ki a Fidesz politikusa. Dódity Gabriellának azonban továbbra is kétségei vannak a bizottság munkájának hatékonyságát illetően, mint mondja egy baloldali többségű testület fogja vizsgálni baloldali képviselő által, a baloldal szereplőire tett állításokat.

El nem tudom képzelni azt a bizottsági ülést ahova behívjuk Lachner Csabát akár Gajda Pétert akire jó néhány dolgot mondott Lachner Csaba vagy Kránitz Krisztiánt kés megkérdezzük tőlük ,hogy mi ebből a valóság. Tehát nem tudom, hogy elfognak e jönni másrészt, hogy mit lehet válaszolni itt a bizottságban és hogyan lehet olyan kérdéseket feltenni ,hogy eredményre jussunk.

- Dódity Gabriella, a Fidesz XIX. kerületi önkormányzati képviselője.

A tényfeltáró bizottság következő ülése március 10-én lesz, a munka várhatóan az érintettek meghallgatásával folytatódik.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bíró Attila: Elődöntőt nyerni is meg kellett tanulni

Bíró Attila szövetségi kapitány és Keszthelyi-Nagy Rita szerint is szintet lépett a magyar női vízilabda-válogatott, amely a hollandok legyőzésével bejutott a hazai rendezésű világbajnokság döntőjébe, ahol a legutóbbi három vb-n és olimpián győztes amerikaiakkal találkozik majd.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!