2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Megkezdte munkáját a kispesti tényfeltáró bizottság

Sem Gajda Péter polgármester, sem a kispesti botrány főszereplője, Lackner Csaba nem jelent meg a kerület korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság első ülésén. A helyi Fidesznek kétségei vannak a bizottság munkájának hatékonyságát illetően.

A választások előtt mutatta be a HírTV azokat a hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

Azért felgöngyölítsék a kispesti korrupciós botrányt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze.

Lackner korábban azt ígérte: segíteni fogja a bizottság munkáját, mégsem jelent meg a bizottság első ülésén. Sőt Gajda Péter polgármester sem, aki híradónknak azt mondta: nem sok értelmét látja a bizottságnak.

A LMP kispesti önkormányzati képviselője felismerte Lachner Csabát a videó és hangfelvételeken. A kispesti antikorrupciós tényfeltáró és vizsgálóbizottság bizottság elnöke arról beszélt, hogy a három hónapos munkájuk végén majd jelentést fognak tenni, azonban az még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mit is vizsgálnak.

Gajda Péter polgármesternek illett volna megjelennie az ülésen-jelentette ki a Fidesz politikusa. Dódity Gabriellának azonban továbbra is kétségei vannak a bizottság munkájának hatékonyságát illetően, mint mondja egy baloldali többségű testület fogja vizsgálni baloldali képviselő által, a baloldal szereplőire tett állításokat.

El nem tudom képzelni azt a bizottsági ülést ahova behívjuk Lachner Csabát akár Gajda Pétert akire jó néhány dolgot mondott Lachner Csaba vagy Kránitz Krisztiánt kés megkérdezzük tőlük ,hogy mi ebből a valóság. Tehát nem tudom, hogy elfognak e jönni másrészt, hogy mit lehet válaszolni itt a bizottságban és hogyan lehet olyan kérdéseket feltenni ,hogy eredményre jussunk.

- Dódity Gabriella, a Fidesz XIX. kerületi önkormányzati képviselője.

A tényfeltáró bizottság következő ülése március 10-én lesz, a munka várhatóan az érintettek meghallgatásával folytatódik.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Vida Szabolcs: A MOL töltőállomásokat lerohanták a vásárlók

A fuvarozók Magyarországon is megrohamozták a kutakat, ezért a Mol úgy döntött, hogy korlátozza az értékesítést. A történtek kapcsán Vida Szabolccsal, a MOL-Lub Kft. ügyvezető igazgatójával beszégettünk. 2021. október 27.

A gázáremelkedés miatt átmenetileg hiánycikk lett az AdBlue

Nem érdemes előre betárazni Ad-Blue-ból ugyanis az romlandó. 2021. október 27.

Mesterfodrásszal a balatoni bringaúton

A Balatoni Bringakör Balatonakarattya és Siófok közötti felújított szakasza népszerűsítését tűzte ki ezúttal célul - egy közös bringázás alkalmával - Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!