2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Megérkezett a Margitszigetre a dél-koreai katonai mentőcsapat

Néhány perccel tíz óra után megérkezett a Margitszigetre a dél-koreai katonai mentőcsapat, akik a szerdai hajókatasztrófa miatt érkeztek Budapestre - számolt be róla a Magyar Nemzet.

  • Megérkezett a Margitszigetre a dél-koreai katonai mentőcsapat

A szigeten a szökőkút előtti parkolórészen kialakított operatív vezetési ponton Hajdu János vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója fogadta a speciális mentőket. A vezetési ponton már itt vannak az Ausztriából küldött szintén katonai búváregység tagjai is. Jelenleg a vezetési sátorban Hajdu tábornok eligazítást tart a külföldi segélycsapatok tagjai számára.

A Dunán a helyzet változatlan, a folyószint továbbra is emelkedik. Az előkészületeket végző katonák és katasztrófavédők egyelőre csak annyit tudnak tenni, hogy a Hableány elsüllyedt roncsait teljesen körbehatárolták, felvonultatták az összes műszaki eszközt, darukat, ponton hidakat, amelyek majd a roncs kiemeléséhez szükségesek lesznek. Az árvíz sodrása továbbra is életveszélyes, így napközben többször is próbamerüléseket hajtanak végre, ám az eddigi merülésekből is látszik, hogy a víz alatt dolgozni lehetetlen.

Az egyik próbamerülést végző búvár elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy leereszkedve a meder aljára, még a speciális létrát sem tudta elengedni, olyan nagy a víz sodrása. Vízügyi előrejelzések szerint, a Duna, holnap kora délután fog tetőzni Budapestnél, ám keddig nem várható apadás.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!