2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

„Megélhetési politikusokkal” fogott össze az ellenzéki polgármesterjelölt

Hír TV

2019. október 2., szerda 18:34

Megélhetési politikusoknak nevezte a DK és a Jobbik politikusait Esztergom baloldali polgármesterjelöltje. Cserép János egy tavalyi fórumon kritizálta jelenlegi szövetségeseit. Az őszi önkormányzati választásra azonban mégis összefogott velük. A DK és a Jobbik nem foglalkozik a polgármesterjelölt korábbi kijelentéseivel, azt mondják: nekik csak az a fontos, hogy leváltsák a Fideszt.

Dobrev Klára és Jakab Péter mellett több ellenzéki politikus is kampányol Esztergom baloldali polgármesterjelöltje mellett. Cserép János korábban a Momentum politikusa volt, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból.

Most az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom őt jelöli polgármesternek.

Cserép János az ellenzék tavalyi választási kudarca után egy fórumbeszélgetésen még arról, hogy a DK-s Vadai Ágnes és a jobbikos Nunkovics Tibor nem lehet büszke a szakmai életútjára.

Egy Vadai Ágnes mit csinál? Egy Nunkovics Tibor, akinek gyakorlatilag, nagyon sokfelé mászkál, és nagyon sokan szeretik, de ugyanakkor meg tudjuk róla, hogy életében még igazából a szakmájában nem dolgozott

mondta áprilisban Cserép, aki megélhetési politikusoknak nevezte mostani szövetségeseit.

A Jobbik szerint helyben döntöttek Cserép jelöléséről és ezt továbbra is elfogadja a párt vezetése. A Gyurcsány-párt is kitart az ellenzéki jelölt mellett.

Korábban Cserép jelölésével a helyi DK nem értett egyet, ezért nyár végén lemondott a DK Komárom-Esztergom megyei választókerületi elnöke.

Hír TV