2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Megbomlott a közlekedési fegyelem, fokozottan ellenőriznek a rendőrök

  • Megbomlott a közlekedési fegyelem, fokozottan ellenőriznek a rendőrök

Rendkívüli ellenőrzéseket tart a rendőrség, mert megbomlott a közlekedési fegyelem a magyar utakon – jelentette be az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője. A rendőrség statisztikája szerint idén már 398-an haltak meg közlekedési balesetben, ha pedig a tendencia folytatódik, az idei lehet az elmúlt időszak legrosszabb éve közlekedésbiztonsági szempontból. A rendőrök azt tapasztalják, hogy egyre többen csak akkor tartják be a szabályokat, ha rendőrt vagy kamerát sejtenek a közelben, ez pedig nemcsak a sofőrökre, hanem kerékpárosokra és a gyalogosokra is vonatkozik. Ezek miatt mostantól eddig szokatlan helyeken és időpontokban is ellenőriznek majd.

 „Nemcsak előre bejelentett módon, nemcsak jól látható módon, hanem más módszereket és eszközöket is alkalmazva fogja a közúti ellenőrzéseit végezni. Ahogy önök előtt már ismert, hónapokkal ezelőtt elkezdtük a civil gépkocsikból történő közlekedés ellenőrzést. Hangsúlyozni szeretném, nemcsak a sebességgel kapcsolatos szabályok megtartását, hanem minden olyan mozgás közben elkövetett jogsértést dokumentálunk, ami a közlekedés biztonságára veszélyt jelent” – jelentette ki Óberling József közlekedésrendészeti főosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!