2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Még több pénzt követel az ellenzék a kormánytól a Lánchíd felújítására

2020. június 22., hétfő 10:05

Járványügyi szabályokat szeghettek meg Karácsonyék minitüntetésén - írja a Magyar Nemzet. A rendezvényen a DK, a Párbeszéd, a MSZP és a Momentum politikusai és több száz szimpatizáns vonult fel. A jelenlegi szabályok szerint azonban csak 500 fő alatti rendezvényt lehet tartani, ráadásul a főpolgármester hivatalosan be sem jelentette az eseményt. Az eseményen a Hír TV szerette volna megtudni, hogy mikorra és mennyiből készül el a Lánchíd felújítása, de Karácsony Gergely egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

Facebook üzenetben hívta meg néhány tucat szimpatizánsát és politikustársát a főpolgármester egy titkos tüntetésre. Ezt bizonyítja ez a Hír TV birtokába került fénykép is.

A szocialisták és a Gyurcsány-párt nem foglalkozott azzal, hogy a flashmobot nem nagy nyilvánosság előtt akarták megtartani. Az MSZP propaganda lapja a Hírhugó írt elsőként arról, hogy Karácsony utcára hívja az embereket.

Talán maga Karácsony Gergely volt a legjobban meglepve, hogy egy baráti beszélgetésnek indult akcióból egy spontán – egyórás - tüntetés lett. A főpolgármester még a 2-es villamost sem állította le, így csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baleset.

A tüntetők ugyanis a sínek között sétáltak. A rendőröknek kellett elküldeni őket a villamos pályáról. Ennek ellenére csak a demonstráció utolsó 10 percében állították le a tömegközlekedés.

Karácsony továbbra sem nyilatkozik a Hír TV-nek

Ám sokan nem Karácsony mellett, hanem inkább ellene tüntettek. A legtöbben a Lánchíd felújítását sürgették a balliberális vezetőnél. Híradónk is a Lánchíddal kapcsolatban kérdezte volna, ám Karácsony továbbra sem nyilatkozik a Hír TV-nek.

Az ATV-nek viszont nemrég azt mondta: őszig biztosan nem kezdik el a korábban halaszthatatlannak nevezett felújítást. Azt is kijelentette nem tudja, hogy miből fizetik ki és mennyibe kerül a beruházás. Azt viszont határozottan állította, hogy

6 milliárd helyett már 10 milliárd forintos hozzájárulást vár a kormánytól.

Az ellenzéki pártok is sürgetik a felújítást. Az LMP szerint Karácsony és a kormány csak szórakozik egymással. Csárdi Antal ezért egy módosító javaslatot is beterjeszt a Parlament elé. Szerinte a Kormánynak 25 milliárd forinttal kellene beszállni a híd felújításába.

Újpest LMP-s alpolgármestere szerint a felújítás csak pénzkérdés.

Tele vannak pénzel csak értelmesen fel kellene használni.

 

Ezt a miniszterelnök jelentette ki még pénteken. Orbán Viktor szerint azok, akiknek döntéseket kellene hozniuk kilenc hónapja szerencsétlenkednek, toporognak az ügy körül.

Nehezen lehetne azt állítani, hogy a fővárosnak ne lenne pénze a kötelezettségeire - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a Kossuth rádióban. Gulyás Gergely szerint Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére.

Közben egy főpolgármesteri rendeletből kiderült, hogy míg a Lánchíd felújítását pénzhiányra hivatkozva egyre csak halogatják, addig, Karácsony Gergely hivatala, a Városháza egymilliárd forintból újulhat meg.

 

 

HírTV

x
Rendkívüli hír