2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Meg lehetett volna akadályozni a tragédiát

Meg lehetett volna akadályozni a washingtoni tragédiát, mivel a rendőrségnek elegendő információja volt a tüntetésről - vélik szakértők. Mint kiderült, a Pentagon napokkal az ostrom előtt segítséget ajánlott fel a Capitolium őrségének, amit az elhárított. A Capitolium rendőrségi főnöke, valamint a képviselőház terembiztosa is benyújtotta már lemondását. Az amerikaiakat sokkolta a tüntetők halála. A távozó elnök is elítélte az ostromot, míg a leendő elnök Trumpot tette felelőssé. Megrázó képsorok következnek.

  • Meg lehetett volna akadályozni a tragédiát

 A nemzeti Gárda tagjai járőröznek a Capitolium előtt. A szerdai ostrom után megerősítették a törvényhozás épületének védelmét.

Az amerikaikat sokkolta a 4 tüntető halála. A 35 éves Ashli Babbitt-tel a Capitolium egyik biztonsági embere végzett, amikor a nő be akart mászni az ülésterem épületébe. A rendfenntartó nem adott le figyelmeztető lövést, hanem a tiltakozók közé lőtt. Babbitt családja szerint rendőri túlkapás történt. A gyászolók azt is sérelmezik, hogy a szintén rendőri intézkedés során meghalt George Floyd mellett volt társadalmi kiállás, míg Babbitt halála miatt senki nem volt az utcára.

A szerdai haláleseteket meg lehetett volna akadályozni - vélik szakértők, akik szerint a rendőrségnek elegendő információja volt ahhoz, hogy megfékezze a washingtoni tragédiát.

A Pentagon ugyanis napokkal az ostrom előtt segítséget ajánlott fel a Capitolium őrségének, amit az elhárított. Annak ellenére utasították vissza a támogatást, hogy hetek óta tudni lehetett, hogy január 6-án erőszakos tüntetések várhatóak.

A Capitolium rendőrségének főnöke, valamint a képviselőház terembiztosa is benyújtotta már lemondását. Távozik az oktatási, közlekedési miniszter valamint több nemzetbiztonsági tanácsadó.

Trump hívei azt mondták, ők nem azért utaztak a fővárosba, hogy romboljanak.

 A távozó amerikai elnök elítélte a Capitolium ostromát. A közösségi oldalak azonban úgy döntöttek, mandátuma végig elhallgattatják Trumpot: a Facebook és az Instagram január 20-ig zárolta az oldalát.

A megválasztott amerikai elnök Donald Trumpot okolta az erőszak miatt.

Eddig 100 ember vettek őrizetbe és további letartóztatások várhatók.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!