2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Belföld

Még Karácsony helyettese sem ért egyet a vonaljegyek áremelésével

Csak a jövő héten tárgyalnak róla, de már bejelentette a BKV jegyáremelését a főpolgármester. Pénteken kiderült: drágább lesz a tömegközlekedés Budapesten.

  • Még Karácsony helyettese sem ért egyet a vonaljegyek áremelésével

Karácsony Gergely egy éve még azt mondta, hogy nem emelnek a jegyek árain, most viszont arról írt közösségi oldalán, hogy emelés lesz szeptembertől. A vonaljegy 450-re, a buszokon megvásárolható jegy 600-ra, míg a gyűjtőjegy háromezerről négyezer forintra drágul.

"Nem emeljük a vonaljegyek és a bérletek árát, mert nincs olyan áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit" - jelentette ki Karácsony Gergely Facebook oldalán 2022 júniusában.

"Nézze szerintem erről azért kérdezze a főpolgármestert, mert én nem értettem ezzel egyet. Szerintem nem kellett volna megemelni a jegyárakat" - ezt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes mondta.

A jegyek ugyan csaknem 30 százalékkal drágulnak szeptembertől, de Tüttő Kata szerint a bérletek árához egyenlőre nem nyúlnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!