2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Még jelentéktelenebb párt lesz az MSZP

A jelenlegi vezetés hozzá hű tagjainak kétharmadát megtartaná, a többieket pedig ismeretlen, súlytalan emberekre cserélné az MSZP elnöke. Tóth Bertalan trükkök százaival elérte, hogy kihívó nélkül őrizhesse meg hatalmát a párt hét végi tisztújító kongresszusán.

  • Még jelentéktelenebb párt lesz az MSZP

A jelenlegi elnökségi tagok közül az „éhségmenet” egyik szervezőjét, Komjá­thi Imrét az MSZP elnökhelyettesévé, az egykori EP-képviselő Hegyi Gyulát és a sajtó elől egy italboltba menekülő Gurmai Zitát pedig alelnökké tenné meg Tóth Bertalan – értesült a Magyar Nemzet arról, hogy kik szerepelnek a szocialisták elnökének zárt listáján, akikkel újrázása esetén a pártot vezetné. Információink szerint Tóth az elnökségben továbbra is megerősítené hűséges társai, azaz Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, Tóth Csaba egykori zuglói polgármester, Varga László országgyűlési képviselő, illetve a párt ifjúsági tagozatából Bárány Balázs és Bihal Dávid pozícióját.

 
Budapest, 2019. június 1. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke megérkezik sajtótájékoztatójukra a testület ülésének szünetében Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. június 1-jén. MTI/Kovács Attila
 

 

Tóth Bertalan ugyanakkor nem számít az elnökségben a Mesterházy Attilát nyíltan támogató Szakács Lászlóra, Harangozó Gáborra, illetve Aranyos Gáborra. Helyettük az országos politikában teljességgel ismeretlen, súlytalan emberekkel venné körbe magát, így Horváth András Fejér, Pollreisz Balázs Győr-Moson Sopron, Király József Bács-Kiskun, Halmi József Szabolcs-Szatmár megyei elnökkel, illetve az ifjúsági tagozatból Eszik Bencével. Mindez tökéletesen illeszkedik abba a folyamatba, miszerint az MSZP alapszervezeteinél meglepő tisztújítások zajlottak le a közelmúltban, ahol rendre ismeretlen, tapasztalatlan, ám Tóth Bertalant támogató emberek vették át a vezetést. Ilyen volt a Tóth listája alapján az elnökségből eltávolítandó Szakács László esete, aki Baranyában váratlan és súlyos vereséget szenvedett a huszonöt éves Csaba Istvántól, aki nyíltan Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes társelnökségét támogatja. Tisztújítás volt a párt pécsi elnökségében is, ahol a régi motorosnak számító Gulyás Emil már el sem indult az elnöki posztért, így őt a mindössze a huszonkét éves, jelenleg is egyetemi tanulmányait folytató Kaposi Levente váltotta, aki szintén a Tóth–Kunhalmi-tandem híve. A párt Vas megyei elnöke szintén az ifjú generációt képviselő Horváth Soma, míg szombathelyi elnöke a mindeddig ismeretlen Bokányi Adrienn lett.

Ismert: Tóth Bertalan trükkök százai­val, köztük az MSZP Pest megyei szervezeteinek feloszlatásával, az online szavazás bevezetésével, a harminc év óta sosem alkalmazott zárt listás voksolás alkalmazásával elérte, hogy a nála nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb Mesterházy Attila végül ne induljon el ellene a szocialisták hét végi tisztújító kongresszusán.

Mindezek ellenére Tüttő Kata az ATV-ben tovább támadta Mesterházyt, mondván, az egykori elnök nem akar kormányváltást. Mesterházy Attila erre úgy reagált, hogy nem akarja mélyebbre ásni a gödröt, mint politikustársai. Hangoztatta: benne fel sem merült, hogy Molnár Zsolt, Tóth Bertalan, Hiller István vagy Tüttő Kata ne akarna kormányváltást. Mesterházy szerint ugyanakkor kormányváltást akkor lehet elérni, ha növelni tudják a szocialisták támogatottságát. Emlékeztetett arra, hogy elnöksége alatt ő meg tudta duplázni az MSZP támogatottságát.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!