2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

MÁV: Hétfőtől elkezdődik a járművek teljes fertőtlenítése

Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként - mondta el a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója vasárnap az MTI-nek.

  • MÁV: Hétfőtől elkezdődik a járművek teljes fertőtlenítése

Homolya Róbert hozzátette: úgynevezett záró fertőtlenítést fognak végezni a szerelvényeken, amely baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, és amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken.

Ilyen jellegű fertőtlenítést először a nemzetközi vonalakon alkalmaztak, de ezek száma egyre csökken, így most lehetőség nyílik a belföldi járatok szerelvényeinek teljes fertőtlenítésére is - ismertette.

Hétfőtől a legnagyobb forgalmú - vagyis elsősorban a budapesti elővárosi közlekedésben érintett - járműveken kezdik a teljes fertőtlenítést, de az kiterjed a HÉV-ekre és az alacsonyabb forgalmú vonalak járműveire is. Az intézkedés több száz járművet érint, és a tervek szerint jövő hét végére már folyamatos lesz a járművek ilyen típusú fertőtlenítése.

Homolya Róbert hozzátette: ugyancsak hétfőtől a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken az utazóközönségnek is biztosítanak kézfertőtlenítő lehetőséget.

Az elnök-vezérigazgató felidézte: korábban már több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét az üzemi területeken, kézfertőtlenítőket, szájmaszkokat, gumikesztyűket osztottak a vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozóknak - például a jegypénztárosoknak, kalauzoknak. A vasúttársaság a pályaudvarokat, szerelvényeket, üzemi területeket vírusellenes takarítószerekkel takarítja.

 

 

Mávinform: szünetel a vasúti forgalom a horvát, szlovén és ukrán határon

A horvát, a szlovén és az ukrán vasúttársaság nem indít és nem is fogad vonatokat Magyarországról - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: horvát vasúttársaság már vasárnap sem fogadja Gyékényesen a 204-es számú, a budapesti Déli pályaudvar és Zágráb közötti Agram nemzetközi gyorsvonatot, és nem indítják el Zágrábból Budapestre a 201-es számú Agram gyorsvonatot.

Mivel szünetel a vonatforgalom a gyékényesi vasúti határátkelőnél, az Agram gyorsvonat csak a belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Gyékényes között.

Hozzátették: a horvát határszakaszon a magyarbólyi vasúti határátkelőnél továbbra is közlekedhetnek a vonatok a kishatárforgalomban Pélmonostor felé.

 A Mávinform tájékoztatása szerint a szlovén vasút hétfőn 0.00 órától nem fogad és nem is indít személyszállító vonatokat Magyarországra.

A budapesti Déli pályaudvar és Ljubljana közötti 246/247-es számú Citadella nemzetközi gyorsvonatpár ezért csak belföldi forgalomban közlekedik Budapest és Őriszentpéter között.

Hozzátették: a szlovén határszakaszon a Zalaegerszeg és Őrihodos közötti kishatárforgalomban sem közlekednek a személyvonatok.

 Az ukrán vasút keddtől zárja le a Záhony és Csap közti  ukrán vasúti határállomást - írták. Ezért az EC 140/147-es számú Hortobágy EuroCity vonatok hétfőtől már nem továbbítanak Bécs és Kijev között közlekedő kocsit.

A 34/33-as számú Latorca InterCity vonatpár munkácsi és csapi kocsijai további intézkedésig hétfőn indulnak utoljára. Záhonyból az utolsó vonat Csapra hétfőn 20:41-kor indul - közölték.

 

 

MTI / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!