2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Mától három hétre bezárnak a református és az evangélikus templomok

Hír TV

2021. március 8., hétfő 08:23

Mától három hétre bezárnak a református és az evangélikus templomok a járványhelyzet súlyosbodása miatt. A húsvéti szertatásokról az egyházak vezetői testületei később hoznak döntést.

A zárlat előtti utolsó istentiszteletet tartották vasárnap a hévízi református templomban. A gyülekezet erőt merít a zsinat elnökségének határozatából, amely „A bajban is maradjunk együtt!” címet viseli.

A lelkipásztor azt kérte a hívektől, a bezártságban, az otthonokban is imádkozzanak, és a legyen a gyülekezet változatlanul egy lelki közösség, a találkozás öröme nélkül is. Hévízen az istentiszteleteket a következő időszakban az interneten követhetik nyomon a hívek, akárcsak az ország több településén.A lelkipásztor azt kérte a hívektől, a bezártságban, az otthonokban is.

A reformátusokhoz hasonlóan az evangélikus egyház is bezárja templomait három hétre, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia viszont úgy döntött, továbbra is biztosítja a személyes jelenlét lehetőségét a szentmiséken, a járványügyi szabályok szigorú megtartása mellett.

Hír TV