2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Másodszor is felfüggesztették a DK-s Varju László mentelmi jogát

2019. november 4., hétfő 22:35

Másodszor is felfüggesztették a Gyurcsány-párti Varju László mentelmi jogát. Most a legfőbb ügyész garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének ügyében indítványozta a felfüggesztést, ugyanis Varju László 2018 decemberében dulakodásba keveredett az MTVA biztonsági őreivel. Nem ez a képviselő első ilyen ügye, a 2018-as választást megelőzően anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

gy keveredett dulakodásba tavaly decemberben a DK-s Varju László az MTVA biztonsági őreivel. Az összetűzés során egy őr megsérült, Varju László ellen pedig garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt eljárás indult, amelynek kapcsán a legfőbb ügyész indítványozta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az Országgyűlés Varju László mentelmi jogát 138 igen 47 nem szavazattal tartózkodás nélkül felfüggesztette. Az Országgyűlés hétfőn szavazott a Gyurcsány-párti képviselőről és felfüggesztette a mentelmi jogát. Varju László szerint koncepciós eljárás zajlik ellene.

Nem követtem el semmilyen bűncselekményt. Nyilvánvaló, hogy az eljárás célja, kizárólag Önök az újpesti képviselőnek jó hírnevének csorbítását végzik. Én a demokráciáért, azért a köztársaságért küzdök társaimmal együtt, ahol egyetlen embernek sem kell félnie a véleménye miatt

- mondta a DK-s országgyűlési képviselő, Varju László.

Az ellenzéki pártok a döntést követően szolidaritásukról biztosították a DK-s képviselőt. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az összes pártnak együtt kell működnie a jövőben.

Mi szocialisták, csakúgy, mint a DK-sok és a hátam mögött lévő, mellettem álló képviselőtársaim mindannyian szolidárisak vagyunk egymással. Nincs ma olyan, hogy valaki MSZP-s DK-s, Momentumos, LMP-s, független, vagy éppen Jobbikos, ma egyként tekintenek ránk a választók

- fogalmazta az MSZP-s országgyűlési képviselő, Kunhalmi Ágnes.

Nem ez az első olyan ügy, amelyben Varju László mentelmi jogát felfüggesztette az Országgyűlés. Korábban azért született hasonló döntés, mert a DK-s politikus a 2018-as választást megelőzően anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

HírTV