2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Maruzsa Zoltán: A magyar fiatalok dolgoznak

Az európai uniós átlagnál magasabb, 84 százalékos a magyar fiatalok foglalkoztatottsági mutatója - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

  • Maruzsa Zoltán: A magyar fiatalok dolgoznak

Maruzsa Zoltán, akit egy oktatásügyi jelentésről, az Európai Bizottság által közzétett Education and Training Monitor 2018 kiadványról kérdeztek, azt mondta: az elhelyezkedés, a végzést követő foglalkoztatás mutatójában a magyarországi adat 4 százalékkal jobb az EU-s átlagnál, amely valamivel 80 százalék fölötti.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy tíz évvel ezelőtt nagyjából 800-an kezdtek gyógypedagógus tanulmányokat, tavaly pedig 1700 hallgatót vettek fel erre a területre. Megjegyezte, tavaly indult ilyen képzés Nyíregyházán és Debrecenben is.

Úgy fogalmazott: olyan oktatási rendszer a cél, amely sokszínű, és amelyben a hátrányok kompenzációját tudják erősíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!