2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Maruzsa: Különböző forgatókönyvek vannak az érettségivel kapcsolatban

2020. március 20., péntek 08:31

Az államtitkár azt is kijelentette, nem halasztják el a Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetését - olvasható a mandiner.hu-n.

A kormány oktatási akciócsoportja dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein, de erről még korai beszélni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán. A köznevelésért felelős államtitkár szerint a digitális munkarendre való átállás szemléletváltáshoz vezethet a magyar oktatásban, hiszen „ „ilyen radikális módszertani változtatást egyébként soha, senki, semmilyen módon nem tudott, vagy mert volna bevezetni”.

Azt is elmondta, hogy bár a középiskolai felvételik szerencsésen lezajlottak, a beiratkozásban lehet némi fennakadás a koronavírus-járvány miatt. „A technikáján is gondolkodunk, de ahogyan szokták mondani, „kellő időben a kellő csapást«. Április végi időpontokról beszélünk, amikor ez hagyományosan megtörtént, így azt gondolom, hogy még van időnk, és akár június elejére is eltolhatjuk a beiratkozást” – jelentette ki az államtitkár.

Maruzsa egyben azt is közölte, hogy a kormány által létrehozott oktatási akciócsoport már dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein. Az államtitkár, aki egyben az akciócsoport vezetője, úgy látja: ha a járvány terjedése mérsékelt marad, a diákokat több tanterembe szétültetve a jelenlegi szabályok szerint is megtarthatók a vizsgák. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Mandiner