2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Belföld

Márki-Zaynak oda a „Putyin pincsije” narratívája

A miniszterelnök-jelölt két héttel a választások előtt megcáfolta az ellenzék kampányát: oda a „Putyin pincsije” narratívája. Ezek után Márki-Zay ismét megerősítette korábbi kijelentését, miszerint „Orbán Viktor egy személyben felelős a háborúért.”

  • Márki-Zaynak oda a „Putyin pincsije” narratívája

Az egykori Való Világ-játékos, VV Zsolti You Tube műsorában vendégszerepelt Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A műsorvezető a beszélgetés felvezetésében elmondta, hogy „A hatalom a népé!” baloldali szlogen jegyében kérdéseket várt a nézőitől, amelyeket ő minden elfogultság nélkül fel is tett a vele szemben helyet foglaló miniszterelnök-jelöltnek. Majd azzal a kéréssel fordult követőihez, hogy ezt a beszélgetést mindenképp mutassák meg azoknak az ismerőseiknek, akik még nem tudják, hogy április 3-án hova húzzák be az X-et.

Nem akar beleszólni a budapestiek dolgába

Elsőként a „Sokan vagyunk, de nem elegen?” témakörben felmerült kérdésekre válaszolt Márki-Zay Péter. A Greenpeace „Zöld politikája” kapcsán a politikus azt válaszolta, hogy a terveik között szerepel a kezdeményezés aláírása, és mivel a hat párti összefogásból kettő zöld párt, ezért a környezetvédelem biztos, hogy a fókuszban lesz náluk. A dugódíjak kapcsán Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, hogy mivel miniszterelnöki pozícióra pályázik, ezért nem szeretne beleszólni a budapestiek dolgába, nem szeretné befolyásolni, hogy miként kezelik ezt a közlekedési problémát. Ahogy Budapest dönt, azt fogják támogatni – tette hozzá.

Baloldali győzelem esetén a homoszexuálisok nem lennének másodrangúak

Majd kitértek a homoszexuális párok házasságára és örökbefogadására is. Márki-Zay sommásan azt válaszolta erre a kérdésre, hogy mint katolikus keresztény azon az állásponton van, hogy azonos jogokat kíván adni államférfiként minden állampolgárnak, és egy olyan Magyarországot fognak építeni választási győzelmük esetén, „ahol még a fideszes politikusok is felvállalhatják a homoszexualitásukat.” Márki-Zay azzal folytatta,

hogyha leváltják a Fideszt, akkor lesz esély arra, hogy a homoszexuálisoknak ne kelljen idehaza másodrangú állampolgároknak érezniük magukat,

és egy „szabadabb” parlamentben arra is meglenne az esély, hogy a meleg fideszes képviselők megszavazzák az azonos neműpárok házasságát és örökbefogadását.

Színre léphet-e még az Ördög ügyvédje?

Az Ördög ügyvédje által beígért leleplező videók is szóba kerültek. Ennek kapcsán Márki-Zay azt mondta, hogy bármilyen anyag napvilágra kerülésééért szurkol. Van egy-két beígért ügy, de ezeknek a kifejleteit nem ő, hanem a független újságírók dolgozzák majd fel.

Putyin analizálása

A beszélgetésben megkerülhetetlen volt a szomszédban dúló háború kérdése. A biztonság kérdése kapcsán idézte fel Márki-Zay azt a múlt heti történést, amikor átrepült Paks felett is egy drón, amely később Zágrábban lezuhant. A miniszterelnök-jelölt szerint ez az eset is az bizonyította, hogy Magyarországot nem képes megvédeni a magyar honvédség.

„Magyarországot csak a NATO képes megvédeni. Az a NATO, amelyet Orbán Viktor rendszeresen elárul”

– húzta alá Márki-Zay. Majd valamivel később hozzátette, hogy véleménye szerint nem tört volna ki háború, hogyha Ukrajna korábban tudott volna csatlakozni vagy Unióhoz vagy a NATO-hoz, mert Putyin ebben az esetben nem támadta volna meg az országot. Orbán Viktor azonban ezeket a tagsági kérelmeket blokkolta, ezért

„egy személyben felelős azért, hogy ebben a konfliktusban mindvégig Putyin érdekei szerint járt el, és nem védte meg a kárpátaljai magyarokat”

– ragaszkodott korábbi kijelentéséhez a baloldali politikus.

„Még az ellenzékiek is nevetségesnek tartják, hogy Orbán háborút ment volna előkészíteni Putyinhoz. Nem tart attól, hogy ezzel a kommunikációval inkább elriasztja azt a réteget, akik megválasztották miniszterelnök-jelöltnek? – kérdezte egy néző.

Válaszként Márki-Zay átment pszchiológusba, és Putyin metakommunikációjáról értekezett.

„Nézze meg valaki Putyinnak a metakommunikációját. Azt fogja látni, hogy Putyin rendkívül mérges volt Orbánra. Nem csak hogy egy hosszú asztal végében ültek, hanem a sajtótájékoztató után Putyin megalázóan faképnél hagyta orbánt. Ilyen megalázást Orbán Putyintól csak azért kaphatott, mert valami olyat kért tőle, amit Orbán nem volt hajlandó teljesíteni” – elemzett Márki-Zay. Ha a kedves olvasók még emlékeznek, ennek az indoklásnak az lett volna a célja, hogy Márki-Zay bebizonyítsa azt a megalapozatlan állítását, hogy Orbán háborút ment előkészíteni Moszkvába. Márki-Zay hozzátette azért: Orbán amúgy mindenben támogatja Putyint, csak ebben az egyben nem, – az nem derültt ki, hogy mi lehetett ez, bár Márki-Zay szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az orosz elnök megpróbálta volna belerángatni Magyarországot a háborúba – és „ezt a dühöt láttuk Putyin viselkedésében”.

A gondolatmenet végén érdemes megnézni VV Zsolti arcát, aki egy lemondó „Értem”-mel nyugtázta Márki-Zay fejtegetéseit. A jelenet 27:15 körül látható az alábbi videóban.

„A Fidesz által megfizetett árulók megtörhetik az egységet”

Osváth Zsolt egy olyan kérdést is Márki-Zay Péternek szegezett, hogy mi garantálj majd azt, hogy egy ellenzéki győzelem esetén egy újonnan felálló kormányban ő nem csak egy bábu lesz-e. Erre a miniszterelnök jelölt azt felelte, hogy „garancia csak arra van, ami megtörtént.” Tehát ő nem tudja azt garantálni, hogy bármelyik ellenzéki párt „esetleg a Fidesz által megfizetett árulói nem fogják megtörni az egységet”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!