2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Márki-Zay Péter legyőzhető

Fél évvel az őszi önkormányzati választások előtt szűk többségben vannak azok, akik nem szeretnék, hogy Márki-Zay Péter legyen Hódmezővásárhely polgármestere (46 százalék), azokkal szemben, akik szeretnék őt a városvezetői székben látni a jövőben is (42 százalék) – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

  • Márki-Zay Péter legyőzhető

Hat hónappal az önkormányzati választások előtt, a 2018 óta egyik legizgalmasabb városban, Hódmezővásárhelyen készült közvélemény-kutatás szerint többen szeretnék, hogy Márki-Zay Péter ne folytassa polgármesteri munkáját (46 százalék), mint amennyien azt, hogy továbbra is ő vezesse a várost (42 százalék). Márki-Zay Péter elutasítottsága mögött több ok húzódik, melyek közé sorolható, hogy a megkérdezettek 44 százaléka szerint ideje túl nagy részét tölti polgármesterként országos szintű politizálással, de megítélését ronthatja az is, hogy a vásárhelyiek 34 százaléka szerint bevándorláspárti.

A regnáló városvezető újraválasztási esélyeit rontja az is, hogy a városlakók túlnyomó többsége (88 százalék) hallott arról a hírről, hogy az akkoriban a mostani polgármester által vezetett otthonszüléssel foglalkozó cég felelőssége felmerült egy újszülött halála kapcsán.

Mindösszesen 43 százalék volt azoknak az aránya, akik szerint nem felelős a Márki-Zay Péter által korábban vezetett, szülészettel foglalkozó cég az újszülött haláláért.

 

A polgármester tavaly február óta csökkenő népszerűségével szemben azonban látható, hogy mind a Fidesz, mind a kormánypárthoz köthető politikusok támogatottsága magas. Lázár János és Orbán Viktor a két legnépszerűbb politikus Hódmezővásárhelyen, mindkettőjüket a helyiek fele szeretné fontos pozícióban látni. A városban a Fidesz-KDNP népszerűségét sem tudta megtörni Márki-Zay Péter, ugyanis a biztos szavazók fele (49 százalék) nyilatkozott úgy, hogy a kormánypártokkal szimpatizál. A 2018 áprilisi választásokon a Fidesz-KDNP 46, 8 százalékot szerzett, tehát azóta még növelni is tudta táborát. Ezen felül valamekkora tartaléka még ezen felül is lehet a kormánypártoknak, mivel a biztos szavazók harmada még bizonytalan, vagy nem árulja el preferenciáját.

Nézőpont Intézet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!