2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Márki-Zay Péter is kampányol

Hír TV

2019. június 8., szombat 19:49

Közös ellenzéki polgármester-jelölteket mutatott be a Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester Mindenki Magyarországa elnevezésű mozgalmának célja, hogy minél több településen egy ellenzéki jelöltet találjanak, és az ő kampányát segítsék. Az általuk összeállított listán azonban olyan jelölt is szerepel, aki nem kér Márki-Zay támogatásából.

Elkezdte kampányát Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester által létrehozott Mindenki Magyarországa mozgalom azt akarja elérni, hogy minden településen olyan ellenzéki összefogás legyen, amely őt is hatalomra segítette. Most több olyan polgármester-jelöltet mutatott be, akiknek segíteni szeretné a kampányát.

Márki-Zay Péter már korábban nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen az általuk előnyben részesített polgármester-jelöltek szerepelnek. A lista nem csak azért figyelemre méltó, mert több jelölt nevét hibásan írták, hanem azért is, mert a Pest megyei Szada polgármestere közleményben tiltakozott az ellen, hogy a megkérdezése nélkül szerepeltetik rajta. Márki-Zay Péter ezt nem tartja problémának.

Szerintem egy önkormányzati választáson a legirrelevánsabb lassan, hogy ki milyen szervezet vagy jelölő szervezet támogatásával indul, szerintem sokkal fontosabb az, hogy milyen a programja, mi a víziója, adott esetben az én esetemben Egerről, szerintem ez lesz a döntő.

-mondta Mirkóczki Ádám Eger polgármesterjelöltje.

Mirkóczki Ádám kérdésünkre azt mondta, nem tudja, hogy a Jobbik indít-e főpolgármester-jelöltet Budapesten most, hogy már nem Puzsér Róbertet támogatja a párt.

Márki-Zay Péter mozgalma mindenesetre nem választ a jelöltek közül, ők az előválasztás győztesének kampányolnak majd.

 

A jelöltek köre pedig nemrég bővült, csütörtökön bejelentkezett Kálmán Olga, a DK támogatásával. Karácsony Gergelyt meglepte az új vetélytárs színre lépése, hiszen eddig úgy tudta, Gyurcsányék mögötte állnak.

Hír TV