2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

„Márki-Zay Péter egy reménytelen szituáció embere”

Hír TV

2018. október 22., hétfő 22:24

A hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter szerint pedig nem biztos, hogy a következő forradalomra újabb 62 évet kell várni, újra előkerülhetnek a Molotov koktélok, valamint utcai összecsapásokat vizionált.

Bencsik András, a Demokrata munkatársa szerint Márki-Zay Péter egy reménytelen figura, „egy reménytelen szituáció embere”. A politikai nyilvánosság időként – mint a falevelet – felkap embereket, megpörgeti a reflektorfényben, majd eldobja. Márki-Zay nem tudja, hogy őt el fogja dobni, nagyon gyorsan – mondta. „Ő egy politikai baleset terméke”, félreértették a helyzetet Hódmezővásárhelyen, azt hitték, hogy egy kemény jobbikos, de nem tudták, hogy „ő egy gyurmaember, aki arrafelé gyurmálódik, ahol úgy érzi, hogy lehet belőle valami”. De kezdi már érezni maga körül a légüres teret – tette hozzá.

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója szerint a forgószél már elsöpörte Márki-Zayt. „Márki-Zay egy senki, kis ember kis tehetséggel.” Hozzátette: nem tud semmit csinálni, egy nagyon gazdag, fejlődő várost megbénított, megválasztásával megtévesztették a hódmezővásárhelyi választókat. Az, hogy október 23-án elmennek a Bem térre, az Bem Apó és 56 meggyalázása meggyalázása, mert olyan emberek mennek oda, akik nem a forradalomról, hanem Magyarország ellen beszélnek – véli.

Tekintse meg a teljes interjút: