2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Márki-Zay: Nem egy iszlamista ország barátjai szeretnénk lenni

Mozgalmat vagy pártot alapítana az év végéig a hozzá közel álló politikai közösséggel Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester egy európai uniós integrációról szóló beszélgetés után jelentette be a szándékát.

  • Márki-Zay: Nem egy iszlamista ország barátjai szeretnénk lenni

Az európai unió előnyeiről, hátrányairól és Magyarország integrációjának lehetőségeiről is tartottak eszmecserét Hódmezővásárhelyen. A város polgármestere, Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy Szent István útja ma is érvényes – a magyarság a nyugathoz akar tartozni, nem a kelethez.

„Igenis a Nyugathoz a karunk felzárkózni, a Nyugathoz akarunk csatlakozni. Még azok a fiatalok és kevésbé fiatalok is, akik elhagyták Magyarországot anyagi boldogulásuk vagy bármi egyéb okból, Nyugatra mentek, nem Keletre. Úgyhogy mi nem Bizánc, mi nem egy iszlamista Törökország barátjai szeretnénk lenni, mi továbbra is a keresztény Európában hiszünk” – jelentette ki Hódmezővásárhely polgármestere.

Az Antall-kormány egykori külügyminisztere a beszélgetésen azt hangsúlyozta: az Európai Unió nélkül ma is határok választanák el egymástól a Kárpát-medence teljes magyarságát.

„Az Európai Unió egy olyan egységet teremtett, amire, ha valakinek szüksége van, akkor az a magyarság. A 8 országba szétosztott magyarság. És csak akkor tudjuk megőrizni a határon túli területeket, a magyar történelem színhelyeit, hogyha szabad lesz a mozgás, és megvalósul az, ami az Európai Unió alapja volt, a szabad mozgás, a szabad munkavállalás, a tőke szabad áramlása” – így Jeszenszky Géza.

Róna Péter közgazdász az unió hatására lére jövő valódi fejlődést hiányolta. „A legfontosabb baj az én szempontból az Európai Unióval az, hogy engedi, hagyja, hogy ne zárkózzunk fel. Hogy elpackázzuk a lehetőséget. És nekünk valójában azzal kellene foglalkoznunk, hogy mi a fenéért nem sikerül a felzárkózás” – vélekedett a szakember. 

A beszélgetés résztvevői az előzetesen várttól eltérően pártalapítást nem jelentettek be, de többször utaltak rá, hogy szemléletváltásra lenne szükség a magyar politikában.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!