2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Márki-Zay húsvéti szónoklata: Nem a hibák, hanem a rendszer az oka a vereségnek

„Sokan hiányolták, hogy a civileknek nincs pártja, így elkezdtük annak az építését is” – jelentette be Márki-Zay, aki szerint nem szabad abba a tévedésbe esni, hogy a felelősöket egymásban keresik.

  • Márki-Zay húsvéti szónoklata: Nem a hibák, hanem a rendszer az oka a vereségnek

Márki-Zay Péter egy Facebook-videó keretében köszöntette követőit húsvét alkalmából. Mi más lett volna a téma mint a választási vereség, és Orbán Viktor. „Hittem és reméltem, hogy még ilyen egyenlőtlen feltételek között is legyőzhető Orbán Viktor rendszere Magyarországon. Most, amikor az elmúlt két hétben – nagyon helyesen – megbeszéljük és áttekintjük azokat a hibákat, amiket elkövettünk,

ne essünk abba a tévedésbe, hogy a választási vereség okát egymásban látjuk

– hangoztatta Márki-Zay, majd hozzátette: „Nem az elkövetett hibák, hanem a körülöttünk kiépült rendszer az oka annak, hogy két héttel ezelőtt vasárnap nem sikerülhetett ez a nagyon fontos projekt”.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Márki-Zay Péter a Partizánnak elemezte a választási kudarc okait. A teljesség igénye nélkül: Jobbik, Gyurcsány, háború. Azonban minden eddigi, a választási vereség okait elemző műsorban hozzátette: az ő nehézkes kmmunikációja, terjengős beszédstílusa és félreérthető mondatai is hozzájárulhattak a súlyos vereséghez – ez a rész ebből a szónoklatból most kimaradt.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan hiányolták, hogy a civileknek nincs pártja, így elkezdtük annak az építését is”.

Két év múlva, az EP-választáson a Civilek Pártja tervezne elindulni, az új párt hazája az Európai Néppárt lehet – derült ki Márki-Zay szavaiból.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!