2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Márki-Zay elismerte: Gyurcsány a főnök a baloldalon + videó

– Nem tart attól, hogy Gyurcsány Ferenc leváltja önt egy adott pillanatban? – tette fel a kérdést Márki-Zay Péternek a Pesti TV riportere.

  • Márki-Zay elismerte: Gyurcsány a főnök a baloldalon + videó

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a válaszában elismerte, Gyurcsány biztosan le tudná őt váltani, bár nem tart tőle, hogy ez bekövetkezik. Bohár Dániel visszakérdezésére a politikus megerősítette: 

Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg.

Márki-Zay Péter esetleges lecseréléséről már régebb óta beszélnek a baloldalon is. Miután újévi köszöntőjében a baloldal miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy 

több esélye van győzni a választásokon, mert az idős szavazókat megtizedelte a koronavírus, köreikben pedig a kormánypártok támogatottsága magasabb, ezek a hangok újra felerősödtek. 

A kritikákra a baloldal vezető politikusai közül első körben csak Gyurcsány Ferenc reagált, aki megvédte a jelöltet. 

A Magyar Nemzet ma reggel megírta, hogy az utódlás nehézségei miatt a baloldali pártok nem tudják megpuccsolni Márki-Zay Pétert, aki viszont ambiciózus személyisége miatt nem fog visszalépni a miniszterelnök-jelöltségtől. Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc éppen ezért üzente meg Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy kitartanak mellette, ám ennek az az ára, hogy nem kapja meg a kért saját, hetedik frakciót. 

Korábban egyébként szintén Gyurcsány posztolta Márki-Zay Péterrel kapcsolatosan, hogy ő a kapitány a baloldalon. Akkor a hódmezővásárhelyi polgármester azt kérte a DK elnökétől, hogy inkább ne kampányoljon áprilisig. 

Magyar Nemzet, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!