2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Márki-Zay: A járvány és az idősek elhalálozása között nincs összefüggés+VIDEÓ

Márki-Zay Péter másfél hét után újra nyilvánosan mutatkozott, ráadásul Budapesten egyből kilenc helyszínen kampányolt. A Mediaworks–Hírcentrum stábja a legtöbb helyszínen ott volt, hiszen rengeteg kérdés merült fel a baloldal miniszterelnök-jelöltjének közelmúltban tett kijelentéseivel kapcsolatban. Sajtófőnöke, Péteri Judit ezúttal ugyan engedte beszélni Márki-Zayt, de látványosan ideges volt, vélhetően ezért is nevezte „édesem”-nek riporterünket.

Márki-Zay Péter rögtön a nap elején erősen indított, hiszen a Hírcentrum kamerájába mondta, hogy

 a koronavírus- járvány és az idősek elhalálozása között nincsen összefüggés, majd újabb kérdésre ennek az ellenkezőjét állította. 

Azt mindenesetre kategorikusan kijelentette, hogy nem fog bocsánatot kérni azért, mert többször is azzal latolgatta a baloldal esélyeit, hogy hány idős Fidesz-szavazó „pusztul” el a járványban. A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban pedig a következőket mondta:

Semmi kifogásom a 13. havi nyugdíj ellen, 14.-et is ígért Orbán, egyébként én nem ígérek 14. havit.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének a rezsivel kapcsolatos álláspontjára is kíváncsi volt a Hírcentrum. Mint ismeretes, több országban is emelkedtek az energiaárak az elmúlt időszakban. 

Márki-Zay kifejtette, hogy a világpiaci árakba még Orbán Viktor sem tud beleavatkozni, majd másik kérdésre azt mondta, hogy be lehet avatkozni, de nem ostobán.

Az egészségügy kapcsán az ellenzéki aspiráns gyakorlatilag megerősítette, hogy akkor nyugodt, ha az egészségügy üzlet. Ám azt, hogy a magánosításról vagy a vidéki kórházak bezárásáról vizionált, letagadta. 

Ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy továbbra is fenntartja-e azt a korábbi állítását, hogy egy demokratikus országban nem kellett volna kiírni a vizitdíjról és a kórházi napidíjról népszavazást. 

A minimálbér kapcsán a baloldal jelöltje elismerte: korábban azt mondta, hogy nincs szükség minimálbérre – bár ezt már egyszer letagadta a Mediaworks–Hícentrumnak –, de mint fogalmazott, ezt ő közgazdászként gondolja. 

Márki-Zay Péter – csakúgy, mint a 13. havi nyugdíj esetében – a családtámogatási rendszerről is elismerően szólt. 

De azt az állítását továbbra is fenntartja, hogy „nem jó, hogy a családtámogatások jelentős része a középosztályhoz megy”. Korábban a családtámogatások felső korlátjáról is beszélt, az erre vonatkozó kérdést és a válaszokat szó szerint idézzük:

Riporter: Egy felső korlátról beszélt a családtámogatási rendszer esetében.

Márki-Zay Péter: Nem beszéltem, ja de, bocsánat.

Riporter: Mit értett ez alatt?

Márki-Zay Péter: Nem tudom. Tökéletes, nagyon jó a családtámogatás.

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán korábban azt mondta, hogy össze fogja tépni a szavazólapot, most viszont csupán azt mondta, hogy nem fog azon részt venni. 

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – ezt még vasárnap, facebookos videójában jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, akinek válaszaiból úgy tűnt, nem érti, mi ezzel a mondattal a probléma. Annak ellenére sem, hogy volt olyan járókelő, aki kifejezetten arra szólította fel, hogy ne zsidózzon.

A VIDEÓ ITT LÁTHATÓ!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Omikron: Sokan nem fordulnak orvoshoz

Az omikron nagyon gyorsan fertőz, de vélhetően a lefutása is gyors lesz a csúcs után. Soha nem azonosítottak annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint kedden, több mint 20 ezret egy nap alatt.

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

A brit kormány döntése alapján - amelyet Boris Johnson miniszterelnök jelentett be a múlt héten - csütörtöktől nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt eddig kormányzati rendelkezés írta elő.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!