2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Belföld

Már vizsgálja az ügyészség a Botka László ellen tett feljelentést

A Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította azt a feljelentést, amelyet a Szeviép-károsultak tettek.

  • Már vizsgálja az ügyészség a Botka László ellen tett feljelentést

Szabó Bálint a károsultakat képviselő ügyvéd korábban azt mondta: a Szeviép-ügy Botka László személyes ügye. A Közbeszerzési Értesítő szerint a szegedi városvezetés két alkalommal is megbízást adott a konzorciumnak, összesen több mint 9 milliárd forint értékben. Első fokon mindhárom Szeviép-vezért szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. Az érintettek egyfajta magánbankként kezelték a társaságot, kiszámlázták a cégből a pénzt, miközben csődbe vitték a vállalkozást. 443 családot károsítottak meg, összességében 10 milliárd forinttal.

„Botka Lászlót azzal vádolom, hogy a csődhelyzetben lévő Szeviép Zrt.-nek az önkormányzati megbízások utolsó milliárdjait még kifizette annak tudatában is, hogy már tisztában volt vele, hogy a Szeviép Zrt. nem fizeti ki a kisvállalkozókat. Ezzel egyrészt megvalósíthatott hűtlen kezelést, ami az önkormányzati vagyon terhére valósulhatott meg, másrészt pedig bűnpártolóként részt vehetett, és tevékenyen közreműködhetett a csődbűncselekmény elkövetésében” – közölte a Szeviép-károsultak képviselője.

3 év alatt több mint 1,5 milliárd forintot tüntettek el az első fokon – nem jogerősen – letöltendő börtönre ítélt Szeviép-vezérek – áll a pesti srácok.hu birtokába került vádiratban. Eszerint a társaság külön cégeket alapított az egyes szakterületekre és a külföldi projektekre, amelyeknek nagy összegben nyújtottak kölcsönöket. A kölcsönadás számos esetben lekötött fedezet nélkül történt, és ha nem fizették vissza, elmaradtak a jogkövetkezmények. Több esetben likviditási nehézségekkel küzdő cégeknek adtak hitelt, ahol a visszafizetésnek reális esélye sem volt. A vádirat azt is részletezi, hogy mely cégek voltak ezek. Eszerint az egyik ilyen társaság a Biztonsági Üzem Kft. volt, amelyet a szocialista Ujhelyi István volt sofőrje vezetett, és amely heti, havi rendszerességgel kapott pénzt anyavállalatától, még akkor is amikor már zajlott a csődeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!