2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalások 13:00

Belföld

Már több mint kétmillió forint gyűlt össze a robbantásban elhunyt rendőr családjának a megsegítésére

Már több mint kétmillió forint adomány gyűlt össze a rendőr családjának, aki kedden halt meg az esztergomi robbantásban. A gyűjtést segítő alapítvány elnöke azt is elmondta, hogy a jövőben is támogatni fogják az árván maradt két kisgyereket és édesanyjukat.

  • Már több mint kétmillió forint gyűlt össze a robbantásban elhunyt rendőr családjának a megsegítésére

Még Ő sem fogta fel, hogy mi történt, két ilyen kisgyermek mellett folyamatos a teendő – mondta Kosztolánszkyné Alexa, a ZONA Alapítvány a gyermekekért kuratórium elnöke. 

Annak a TEK-esnek a feleségéről beszél a kuratórium elnöke, aki kedden életét vesztette az esztergomi robbanásban. A 34 éves Kónya Gábor Lajos egy öt hónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra. Az alapítvány most nekik segít.

Jelenleg egy rendkívüli gyűjtést szerveztünk, az édesanya elfogadta a támogatásunkat, úgyhogy a kollégák, barátok, bajtársak mindenki megmozdult, és a ZONA támogatói is folyamatosan utalnak pénzösszegeket – hangsúlyozta Kosztolánszkyné.

Két nap alatt már több mint kétmillió forint érkezett az alapítvány számlájára. Kosztolánszkyné Alexandra azt is elmondta, hogy a ZONA alapítvány miután lecsengett az adakozási kedv, azután is támogatni fogja a családot.

A rendőr halálát okozó robbantást J. László követte el, akinek már korábban is meggyűlt a baja a rendőrséggel. A robbantás előtt is körözés alatt állt. A TEK főigazgatója az eset másnapján elmondta, hogy a férfi egy flexel vágott szét egy gázpalackot miután a házat körbelocsolta benzinnel.

Ám a napokban további támadások érték az egyenruhásokat.

Egy nappal a robbantás után egy Újpesti benzinkúton csak a csodával határos módon maradt életben egy rendőr, miután egy sofőr, akit igazoltatni szerettet volna elütötte. Koponyasérülésekkel szállították kórházba.

Idén januárban Baumann Péter zászlós intézkedés közben halt meg. Egy XI. kerületi őrjöngő férfihez mentek ki helyszínre, azonban miután leteperték a földre, a férfi kétszer szíven szúrta. A 29 posztumusz őrmesternek esélye sem volt a túlélésre.

Egy klinikai szakpszichológus A Napi Aktuális című műsorunkban arról beszélt, hogy hiába a legjobb túsztárgyaló, az ilyen emberek kiszámíthatatlanok. A szakember azt is elmondta, hogy ilyen esetekben a rendőrökön is hatalmas nyomás van, hogy minél gyorsabban, minél ésszerűbb megoldást találjanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!