2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

3 333 298-an voksoltak 13 óráig

Hír TV

2018. április 8., vasárnap 13:36, frissítve: vasárnap 14:12

Rekordmagas a részvétel az országgyűlési választáson, délután 1 óráig a választásra jogosultak 42,32 százaléka adta le voksát, azaz 3 333 298 ember ment el szavazni. 4 évvel ezelőtti a részvételi arány 34,3 százalék volt.

14 órára már egy kilométeres a sor a 11-ik kerületben. Már negyed hétkor az utcán álltak az emberek a Bocskai úti szavazókör előtt. Az átjelentkezőkkel együtt itt több mint 11 ezren szavaznak. A névjegyzéket 10 asztalra bontották, ez gyorsítja a haladást.

 

Továbbra is rendkívül magas a választási részvétel az országgyűlési választáson, délután 1 óráig a választásra jogosultak 42,32 százaléka adta le voksát.

9 óra 50-kor lehetett újra elérni a választás.hu oldalát, a rendkívüli terheltség miatt omlott össze ezért átálltak egy egyszerűsített oldalra, mozgóurnát 15 óráig lehet igényelni meghatalmazás formában, közölte tudósítónk az NVI-ből 12 órakor.

 

A 13. kerületből kapcsoltuk a Berzsenyi gimnáziumból tudósítónkat deles híradónkban, ahol nagyon sokan vannak. Az átlag életkor 30 év, ezt tapasztalta munkatársunk.

A 11. kerületi Bocskai úton hatalmas a sor, jelentette tudósítónk 12 óra után. Az emberek türelemmel várják, hogy bejussanak szavazni. Itt az átjelentkezések miatt vannak ennyien.

Továbbra is magas a választási részvétel az országgyűlési választáson, délelőtt 11 óráig a választásra jogosultak 29,9 százaléka adta le voksát. Ez az arány a 2002-es országgyűlési választás második fordulójának részvételi arányához közelít. Békés megyében a legaktívabbak a szavazók, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabb a részvételi arány.

Hosszú sor van Óbudán, a Harrer Pál utcai szavazókörben is az átjelentkezők miatt. Itt a beszámolók szerint több mint fél órás a várakozási idő.

Már negyed hétkor az utcán kígyózott a sor a budapesti XI. kerületben a Bocskai úti szavazókör előtt. Az átjelentkezőkkel együtt itt több mint 11 ezren szavaznak. 8 órakor 30-40 perc várakozás után jutottak el a szavazók az urnákig. A névjegyzéket 10 asztalra bontották, ez gyorsítja a haladást. A Nemzeti Választási Iroda korábban arra kérte az átjelentkezőket, hogy minél előbb adják le a voksukat, ne hagyják a szavazást az utolsó órákra.

13. kerület egyik szavazóhelyiségében megszólalt a füstjelző. A tűzoltók kivonultak, de nem találtak tűzre utaló nyomot, így a szavazás folytatódott.

„Ne ragasszák le”

„Ne ragasszák le a borítékot, mert este akkor könnyebb lesz kinyitni” – kérte kollégánkat az egyik delegált a X. kerületi Szent László Gimnáziumban felállított szavazóhelyiségben.

Rongálás

Megrongálták a Jobbik Villányi úti irodáját, obszcén szavakat firkáltak fel – értesült az Alfahír.hu. A párt szerint a megfigyelő kamerák felvették az esetet, amely miatt feljelentést is tettek.

A miniszterelnök leszavazott

Orbán Viktor reggel fél 8 körül a Zugligeti Általános Iskolában adta le szavazatát, majd a sajtónak is nyilatkozott. >>>

A köztársasági elnök a miniszterelnök után érkezett a XII. kerületi szavazókörbe. Áder János is a feleségével együtt adta le voksát.

 
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita szavaz a Zugligeti Általános Iskolában.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 

Lázár János Hódmezővásárhelyen adta le voksát feleségével. Molnár Gyula MSZP-elnök kisfiával szavazott. >>>

Biztató adatok

Fél kilenckor adta le voksát Szigetvári Viktor. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje biztatónak tarja a reggeli részvételi adatokat, és szerinte pártja biztosan bejut a Parlamentbe.

„Történelmi nap, mert szerintem rendszerváltó lehetősége van Magyarországnak. Én büszke vagyok arra, hogy visszaszerezhetjük a szabadságunkat, és örülök hogy már reggel 7-kor is rekord részvétel van a választásokon. Én a legesélyesebb egyéni jelöltre Bauer Tamásra szavaztam, és természetesen listán az Együttre, mert bent leszünk a parlamentben, erre biztatok mindenkit. És fontosnak tartom, hogy a nap folyamán mindenki aki tud, menjen el szavazni” – mondta Szigetvári.

 
Az egyik óbudai választóhelyiségben már 6 óra előtt gyülekeztek a szavazók
 Hír TV
 

 

Sokan már korán elmentek szavazni

Az egyik óbudai szavazókörnél már 6 óra előtt várakoztak a választók, egy másik helyen pedig az átjelentkezésnél alakult ki sor.

 
Az egyik óbudai választóhelyiségben már korán reggel sor alakult ki az átjelentkezések miatt
 Hír TV
 

 

Rendben megkezdődött a szavazás, fennakadásról nem érkezett hír – jelentette riporterünk a Nemzeti Választási Irodából. Szakértők és az ellenzéki pártok a magas részvétel fontosságára hívták fel a figyelmet. 8,2 millióan szavazhatnak. Sok volt az átjelentkezés – a legtöbb Budapest XI. kerületében.

Pécs 1. számú választókerületében Mellár Tamás mögé beálltak az ellenzéki pártok. Tudósítónk elmondta: fennakadás itt sem történt eddig a szavazás során.

A külképviseleteken 58 ezren szavazhatnak. Az amerikai és a kanadai magyar külképviseleteken közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban már befejeződött a voksolás. A választási bizottság szerint szinte mindegyik tengerentúli képviseleten legalább 80 százalék körüli részvételi arány volt. Európán belül a legtöbben Németországban voksolnak.

A brüsszeli nagykövetségen 2055-en jelezték, hogy élnének a szavazati jogukkal – mondta helyszíni tudósítónk 7 órakor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!