2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Már saját szövetségesei sem bíztak Karácsonyban

Már a nyár végére megrendült a Karácsony Gergelybe vetett bizalom, aki végül pszichikailag adta fel a miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelmet – derült a Magyar Nemzet MSZP-s forrásainak szavaiból. Elmondásuk szerint ezért a főpolgármester visszalépése nem, az viszont annál inkább meglepte őket, hogy ezt Márki-Zay Péter javára tette meg. A szocialisták úgy látják, korrektebb lett volna, ha Karácsony senki javára nem lép vissza, és a választókra bízza a döntést. – Ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk – fogalmazott a lap egyik forrása.

  • Már saját szövetségesei sem bíztak Karácsonyban

Nyáron még  töretlen volt a hit Karácsony Gergely esélyességében, utána viszont már látszott, hogy nem ad bele mindent a kampányba – állították a Magyar Nemzet szocialista forrásai a korábban favoritnak tartott és általuk is támogatott főpolgármester visszalépésének okairól. Szerintük Karácsony végül végül pszichikailag adta fel a miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelmet belátva, hogy „nem ő az erős legény a gáton”. 

Az MSZP-ben ezért a főpolgármester visszalépése nem okozott meglepetést, az viszont egyenesen megdöbbentette őket, hogy ezt Márki-Zay Péter javára tette meg. Mint forrásaink magyarázták: miután háromszereplőssé és viszonylag kiegyenlítetté vált a küzdelem, az első fordulóban a fővárosban egyébként jól szereplő Karácsonynak volt mit kockáztatnia.

 – Korrektebb lett volna, ha azt mondja, hogy inkább csak Budapesttel akar foglalkozni, ezért visszalép, de nem más javára. A választókra kellett volna bíznia, hogy Dobrev Klárát vagy Márki-Zayt támogatják – méltatlankodtak lapunknak az MSZP-ben, ahol ennek ellenére állították: a párt nem megy szembe Karácsony kockázatos döntésével, de nem is állnak be mögé. Arról, hogy Karácsony kérése ellenére mégis számos MSZP-s prominens Dobrev mellett fogalt állást Márki-Zay helyett, egyik forrásunk úgy fogalmazott, 

ezek után azért Karácsony Gergely ne mondja már meg, hogy kire szavazzunk.

Az MSZP-ben megerősítették Kunhalmi Ágnes minapi nyilatkozatát, miszerint a kialakult helyzet miatt a párt megosztottá vált, ám állításuk szerint veszekedés nincs. 

Mint magyarázták: a tagságban és a vezetésben egyaránt vannak Dobrev mellett állók, és olyanok, akik szerint Márki-Zay nemcsak az előválasztást, hanem az áprilisi országgyűlési megméretést is meg tudja nyerni. 

Forrásaink többsége mégis elismerte, hogy Dobrev „kulturálisan közelebb áll” az MSZP-hez mint Márki-Zay, még úgy is, hogy a DK sokszor bántotta a szocialistákat. Felvetésünkről, miszerint Márki-Zay esetleges miniszterelnök-jelöltté válása milyen hatással lenne a közös listáról szóló tárgyalásokra, forrásaink egyértelműen úgy vélekedtek: egy ilyen forgatókönyv komoly zavart okozna az előválasztás első fordulója alapján kialakult, ezért szerintük objektív igényekben. 

Amennyiben ő vezetné a közös listát, Márki-Zay Péter egészen biztosan irreális és teljesíthetetlen kérésekkel állna elő

– fogalmazott egyikük. 

Mindeközben kiderült, Karácsony Gergely egy hét szabadságot vesz ki azért, hogy Márki-Zaynak kampányolhasson, erről utóbbi beszélt az ATV-ben. „Az ő felajánlása az, hogy a kampányban maximálisan támogat, minden rendezvényre, amire hívjuk, el fog jönni, járni fogja az országot, tehát egy hét szabadságot fog kivenni, ahogy én, és kampányolni fogunk” – mondta Hódmezővásárhely polgármestere. Minden jel szerint Karácsony egyre jobban elszigetelődik, hiszen kérése ellenére sem az őt eddig támogató MSZP és LMP, de még saját pártja, a Párbeszéd sem állt be Márki-Zay mögé. 

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!