2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Már nincs baja a Jobbiknak a plakátrongálással

Plakátrongálásra szólította fel a Jobbik szóvivője a szombati tüntetés résztvevőit. Jakab Péter azt mondta: a hamarosan induló kormányzati plakátkampány hirdetési felületeit festékszórózza le az, aki csak teheti. Pedig a Jobbik korábban minden fórumon elítélte a plakátrongálókat, különösen azokat, akik a saját plakátjaikat fújták le festékkel.

  • Már nincs baja a Jobbiknak a plakátrongálással

A Jobbik szóvivője a szombati tüntetésen szólította fel a résztvevőket arra, hogy firkálják össze a hamarosan induló kormányzati plakátkampány hirdetési felületeit. „Itt a jó alkalom, hogy meghirdessük mi is a magunk nemzeti konzultációját. Jöjjön a nemzeti ellenállás konzultációja. Festéket a kézbe, festékszórót a kézbe és Orbán plakátjain üzenjünk magának Orbánnak, hogy mit gondolunk erről a rendszerről. Legyetek kreatívak, legyetek ügyesek!” – így a Jobbik szóvivője.

Pedig a Jobbik korábban minden fórumon elítélte a plakátrongálásokat. Tavaly, a választások előtti napokban festékszórózták össze ismeretlenek a jobbikos plakátokat Budapesten. Amikor a párt helyi önkormányzati képviselője, egy társával együtt tetten érte a négy férfit, megverték őket. Ekkor az akkor még jobbikos országgyűlési képviselő, Staudt Gábor levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez az ügyben.

„Én nem tartom egyébként jónak a plakátrongálást” – ezt pedig már a szintén jobbikos Szilágyi György mondta 2017. nyarán a Hír Tv-ben, miután szintén ismeretlenek feketére fújták a párt több óriásplakátját, akkor feljelentést is tett a Jobbik a plakátrongálás ügyében.

„Én azt szeretném, ha egy olyan országban élnénk, hogy nyugodtan ki lehessen tenni a véleményeket és senki nem rongálná meg hiszen ez azért van, hogy az embereknek üzenjenek ezek a politikai szerveztek, tehát én azt szeretném hogy ne legyen egyáltalán plakátrongálás, de mindenkire egyenlő törvények vonatkozzanak, Azt, hogy ma itt tart a plakátrongálási divat ..... ők kezdenek mindent” – fogalmazott akkor Szilágyi.

Jakab Péter ötlete nem előzmény nélküli: 2017. novemberében Simicska Lajos a Soros-terv elleni nemzeti konzultációt reklámozó kormányzati plakátokra fújta fel festékszóróval elhíresült mondatát, ami azóta a kormányellenes tüntetéseken szinte kivétel nélkül elhangzik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!