2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Már májusban megszavazhatják a „Stop, Soros!”-t

Hír TV

2018. április 9., hétfő 10:18, frissítve: hétfő 18:38

A kétharmados többség birtokában már májusban szavazhat a parlament a bevándorlás-ellenes törvénycsomagról. Az Országgyűlés várhatóan április végén ülhet össze leghamarabb, a kérdés pedig azért fontos, mert az ország biztonságáról van szó. A törvénycsomag elfogadásával a Belügyminisztérium felhatalmazást kap a civilek titkosszolgálati ellenőrzésére.

Legkésőbb május elejére hívhatja össze az új országgyűlést Áder János köztársasági elnök.

Jelen pillanatban semmilyen változás nem lesz, hiszen ugyanaz fog lezajlani, mint ami a 2014-es választások után lezajlott – mondta Lövétei István alkotmányjogász.

Bár a végleges választási eredményekre még várni kell, az már biztos, hogy a régi-új kormánypártok ismét kétharmados többséget szereztek, harmadszor is. Vagyis a következő hetek forgatókönyve nem tartogat sok meglepetést.

Jelenleg ebben az esetben olyan nagy variáció nincsen. Hiszen van egy abszolút többségben lévő párt, annak a miniszterelnök-jelöltjét fogják elfogadni, javasolni az országgyűlésnek. Akkor az országgyűlésben, amikor az alakuló ülés megkezdődik, elindul a procedúra, ami részint a képviselői mandátumigazolás, részint a képviselők eskütétele és a miniszterelnök személye, akit aztán megszavaznak – vagy nem – ez már az országgyűlés privilégiuma – tette hozzá az alkotmányjogász.

Bár a jelenlegi kormány a vasárnapi voksoláson ismét bizalmat kapott, jogi értelemben új kabinet alakul majd. Ez várhatóan újabb egy hónapot vesz igénybe.

A miniszterelnök által emlegetett elégtétel így pár hetet még csúszhat. Március 15-i beszéde óta konkrét tervekről nem nyilatkozott Orbán Viktor: akkor elégtételt ígért.

Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.

A Fidesz szóvivője már a választás másnapján beszélt az első intézkedésekről a köztévében. Az újabb kétharmados törvény várhatóan a Stop Soros néven emlegetett javaslatcsomag lehet.

Az európai bürokraták, akik támogatják Soros Györgyöt, vagy akit Soros György támogat, ez nézőpont kérdése, szintén nem fogják feladni a saját harcukat, a saját küzdelmüket. Nekünk is küzdenünk kell. Küzdenünk kell, ahhoz azonban, hogy eredményre vezessen a küzdelmünk, erősebb jogi fegyverre van szükségünk – nyilatkozta Tuzson Bence.

A menekültügyekkel foglalkozó civil szervezeteket így –amerikai mintára – nyilvántartanák mint idegen ügynökségeket, de felmerült az is, hogy a civil szervezetek a későbbiekben csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!