2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Már Magyarországon is jelen van a brit vírusvariáns

Három beteg mintájában azonosították a brit vírusvariánst – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján.

  • Már Magyarországon is jelen van a brit vírusvariáns

Újabb 1358 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, jelenleg 4870 embert ápolnak kórházban,339-en vannak lélegeztetőgépen - ismertette az új adatokat az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, továbbra is csökken a kórházban ápoltak, illetve a lélegeztetőgépen lévők száma és habár a járványügyi adataink napok óta kedvező képet mutatnak, ez nem ok a lazításra.

Az elmúlt 24 órában 95 ember halt meg, az országos tisztifőorvos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy összességében a halálos áldozatok csupán három százalékának nem volt alapbetegsége.

Minden csoportnak a védőoltását tervezzük. Kizárólag a beérkező vakcinamennyiség, ami határt szab a vakcinációnak – fogalmazott, hozzátéve, hogy kedd estig „eloltottuk" az összes beérkező vakcinát. Ismertette, hogy kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.

Aláhúzta, hogy

január 18-án kezdődik egyeséknél a második kör. 

A tegnap beérkezett mennyiség (Pfizer, és Moderna) további 51 ezer fő beoltását teszi lehetővé – mondta Müller Cecília, aki az egészségügyi dolgozókat arra kérte, oltsák be magukat, mert szeretnének a következő csoportra.

Az elmúlt napon három beteg mintájában azonosították egy kutatás révén azt a brit vírusvariánst, amelyet már a környező országokban is azonosítottak. 

Az országos tisztifőorvos szerint nyilvánvaló volt, hogy a mutáns Magyarországot sem kerüli el. 

A mutáns vírus rendkívül gyors terjedésre képes, tehát a megbetegítő képessége 50-70 százalékkal több, mint az új koronavírusnak, amit a kezdet kezdetén azonosítottunk

- mondta el. 

Origo - HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!