2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Már kerékpárokat is lehet vele szállítani

2016. július 31., vasárnap 13:07

Már biciklik is szállíthatók a szegedi villamosokon csúcsidőn kívül.

A próbaidőszak december 31-éig tart, ha a kerékpárosok kihasználják a lehetőséget, akkor jövőre már rendes üzemben szállíthatják a kétkerekűeket.

A szegedi közlekedési társaság célja, hogy egyre több ember számára tegye vonzóbbá a kötött pályás közlekedést. A próbaidőszak alatt a kerékpár szállítása ingyenes, csak az utasnak kell jegyet váltania. A biciklik nem fogják zavarni a babakocsisokat és a mozgássérülteket, mert az új villamosokon van elég hely.

„Egyrészt felmérjük, hogy mekkora igény van valójában, másrészt pedig mivel az utóbbi években az összes vidéki városban a tömegközlekedésben utasszámvesztés van, kisebb-nagyobb intézkedéseket fogunk tenni az elkövetkező időszakban, hogy az utasok számára vonzóbbá tegyük a tömegközlekedést. Ennek egyik lépése az, hogy a kerékpárszállítást megengedjük a villamosokon. A kerékpárszállítást alapvetően csúcsidőn kívül, a kisebb forgalmú időszakban engedélyezzük, villamosonként két kerékpárt lehet szállítani” – fogalmazott Németh Zoltán Ádám, a Szegedi Közlekedési Kft. tömegközlekedési üzletágért felelős igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!