2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Már kampányolnak a polgármesterjelöltek

Hír TV

2018. július 26., csütörtök 21:57, frissítve: péntek 08:17

A hivatalos kampányidőszak még el sem indult, de a kormánypártok és a baloldali pártok által támogatott jelölt is megkezdte a polgármesterjelölti kampányt a XV. kerületben. Azért van szükség időközi választásra, mert a korábbi polgármester, Hajdú László DK-s országgyűlési képviselő lett.

Ahogy az országgyűlési választás előtt úgy most a szeptemberi időközi polgármesteri választás előtt is kerületi sétával kampányol László Tamás, aki a fidesz jelöltjeként indul a 15. kerületben. Bár a hivatalos kampány csak bő két hét múlva kezdődik a kormánypárti politikus már a plakátjait is kihelyezte.

László Tamás a Hír TV-nek nem akart nyilatkozni - így azt nem lehet tudni, hogy - az egyébként impresszum nélküli plakátokat - ő vagy a plakáton nem szereplő Fidesz fizette-e ki.

Nem várta meg a kampány kezdetét a baloldali ellenzéki induló sem. A jelenlegi alpolgármester, akit volt főnöke, az országgyűlési képviselőséget választó DK-ás Hajdú László is a választók figyelmébe ajánlott azt mondja: a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Szolidarítás Mozgalom jelöltjeként indul majd, de több ellenzéki párt, így a DK mellett az MSZP is támogatni fogja. Szerinte azért érdemes rá szavazni, mert a képviselő testületben is az ellenzék van többségben.

Kérdezik tőlünk választók, hogy mi igaz abból, hogy a Hős utca lebontása után az ott élőket a kerületbe csúnya szóval mondom telepítik. Én bízom benne hogy ez nem történik meg, és ha engem polgármesternek választanak akkor nem történik meg ellenben ha László Tamás lesz a polgármester akkor nem tudom mennyire kell végrehajtsa a Fidesz országos politikáját - mondta Németh Angéla.

Azt, hogy kettejükön kívül lesz-e más induló egyelőre nem tudni. A szocialisták mellett az LMP-nek sem lesz önálló jelöltje, de ők arról még nem döntöttek, hogy Németh Angélát támogatják-e.

A Jobbiknál azt mondták: később döntenek arról, hogy indítanak-e polgármester-jelöltet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!