2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Már egy pohár sör is százezerbe kerülhetett

2015. április 6., hétfő 17:25, frissítve: kedd 08:02

24 óra alatt több mint negyven ittas vezetőt állított elő a rendőrség. A fokozott közúti ellenőrzés során az agresszív sofőröket is keresték, és ellenőrizték a kerékpárok és motorok felszereltségét is.

Egy feles biztos lebukás, de már egy pohár sör elfogyasztása esetén is százezer forintba kerülhet a húsvéti vendégség. A hétvégi fokozott közlekedési ellenőrzések során a személyi sérüléssel járó balesetek megelőzése volt a cél, ezért a sebességmérőké és alkoholszondáké volt a főszerep.

„Miután egy hete ezt mondják, hogy meg fognak állítani, így nem lepődöm meg. És inkább háromszor állítson meg, mintsem egy részeggel összefussak” – vélekedett egy autós.

Tavaly ilyenkor több mint 26 ezer embert szondáztak meg az utakon, ebből több mint 600 esetben voltak ittasak a sofőrök, míg két éve nyolcan haltak meg közúti balesetekben a hosszú hétvégén. Idén eddig fegyelmezettebbek voltak az autósok.

„Pontos statisztikai adatok még nem állnak rendelkezésre, hiszen az ellenőrzés a mai nap folyamán még tart, viszont a tegnapi, illetve a tegnapelőtti napon 16 olyan személygépkocsi-vezetőt sikerült kiszűrni a forgalomból, aki ittasan vezetett, illetve egy kerékpáros vett részt a közúti forgalomban ittasan” – tájékoztatott Ménkű Szilvia, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrség bevetette az új szupertraffipaxait is, amelyek egyelőre csak sebességmérést végeznek, A műszer speciális funkcióit, a biztonsági öv bekapcsolását vagy a mobiltelefonálás ellenőrzését csak nyártól élesítik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!