2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Már csak téli gumival biztonságos a közlekedés

Mínuszok, ónos szitálás és akár hó is lehet az előttünk álló hétvégén. Kétségtelenül itt a tél, ami az autósoktól is elővigyázatosságot követel. A szakemberek arra figyelmeztetnek: most már kizárólag téli gumiabronccsal biztonságos a közlekedés.

  • Már csak téli gumival biztonságos a közlekedés

A levegő hőmérséklete tartósan 7 fok alatt van, így közlekedésbiztonsági szempontból indokolt a téligumi használata. Erre hívja fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa is.

Négy tenyérnyi helyen kapcsolódik az aszfalthoz a gépjármű. Ezen a négy kis helyen kell megállnia biztonságban a gépjárműnek egy vészfékezésnél, egy adott kormánymozdulatnál, kikerülésnél, és tenni kell a dolgát. A téliguminak teljesen más az összetétele, a tapadási mutatói, ezért nagyon fontos dolog, hogy télen téligumival, nyáron pedig nyárigumival közlekedjünk, hisz mindkettőnek megvan a maga funkciója. És csak akkor tudja ezt biztosítani a gépjármű vezetőjének, ha abban az időszakban tényleg azok a paraméterek vannak fenn, amit az időjárás, út- és látási viszonyok megkövetelnek. 

- mondta Horváth László, a Zala Megyei Rendőr-Főkapitányság kiemelt főelőadója.

 Ugyancsak elengedhetetlen tartozéka a gépjárműnek télen a megfelelően működő világítás és fűtőberendezés is. Szükség van továbbá az ablakmosó folyadék rendszeres utántöltésére is. 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!